Александър Зверев е първият полуфиналист на Ролан Гарос. Олимпийският шампион

...
Александър Зверев е първият полуфиналист на Ролан Гарос. Олимпийският шампион
Коментари Харесай

Зверев победи Алкарас за място в полуфиналите на Ролан Гарос

Александър Зверев е първият полуфиналист на " Ролан Гарос ". Олимпийският първенец изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и надви над Карлос Алкарас с 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(7) в зрелищна борба.

По този метод германецът доближи до полуфиналната фаза на шампионата за втора поредна година, а приказката на младия испанец завърши. 19-годишният гений беше в серия от 14 следващи победи.

Зверев и Алкарас се срещнаха за четвърти път, като германецът записа трета победа. Той си върна за загубата на финала в Мастърс шампионата в Мадрид при започване на месеца, когато Алкарас го победи безапелационно.

В първите два сета Зверев игра доста по-уверено, до момента в който Алкарас не се възползва от възможностите, които му се откриха. Третият сет беше извоюван от испанеца, до момента в който в четвъртата част Зверев сервираше за мача при 5:4, само че позволи пробив. Стигна се до тайбрек, в който Алкарас можеше да затвори сета, след това трябваше да избавя мачбол, само че най-после се съобщи.

На полуфинала Зверев ще срещне спечелилия от тазвечершния конфликт сред Рафаел Надал и Новак Джокович.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР