Александър Вранеску е на 28 г., роден и израснал в

...
Александър Вранеску е на 28 г., роден и израснал в
Коментари Харесай

Вълшебната формула на Бил Кий

Александър Вранеску е на 28 година, роден и израснал в София, правист по обучение. Но от няколко години насам се усеща мощно притеглен да създава натурални артикули. Най-напред стартира да отглежда пчели, само че три години по-късно дружно с още двама съидейници се пренасочва към изработката на безалкохолни питиета от бъз. Така се стига до основаването на първото сдружение „ Бъзонада “ за сиропи от бъз и питиета за директна  консумация. Наскоро е пристигнал ред и на натуралния леден чай Bill Key, в тази линия безалкохолни питиета не се употребява бяла рафинирана захар, а единствено различни здравословни подсладители като мед и стевия, в основата са билки, измежду които лавандула, мента, бабини зъби, розмарин, култивиран чай, мащерка.
Сила
Постепенно бизнесът стартира да набира скорост, стават трансформации в екипа, един от съоснователите потегля по собствен път, само че не след дълго идват нови съдружници, които и финансово поддържат растежа. Така сега Александър Вранеску, Димитър Платов и Горан Димитров са сплотеното ядро, което е движещата мощ на компанията. Тримата се познават още от детството и доверието е построено с времето.
Порив
„ Бъзонада “ започва през 2019 година, само че импулсът идва преди този момент. През 2018 година Вранеску и двама негови другари виждат бизнес капацитет в сиропите от бъз. Първата рецепта е от дядото на Александър, който постоянно му е давал по някоя бутилка, когато е ходил на посетители.  Александър не обръщал нужното внимание на тези специфични дарове, до момента в който един ден дружно с другари не отворили шкафа с желанието да опитат нещо вкусно от „ дълбоките запаси “. Така преоткрили този естествен артикул и се въодушевили това да е идната активност, която да размени опитите в пчеларството. Усещат се привлечени към подобен предприемачески опит от случка, само че и мощното желание  да основат потребен артикул.
Старт
Хубавата бъзонада се прави с добра суровина. По пътя към пчелина край Годеч имало доста бъзови шубраци и оттова почнали да берат цвят. Първите тестови продажби стават през кварталната група във Facebook, където наред с всичко друго, което вълнува хората в нея, се оферират най-различни домашно приготвени артикули. Започват да летят поръчки за всекидневна приложимост и за празнични случаи. Изведнъж са отваря ниша, която изисква да насочат повече старания. Това постанова да наберат огромни количества бъзов цвят. В началото са водени просто от желанието сиропът да се хареса, след това идва идващото предизвикателство, което изисква да минат на друго равнище. През зимата на 2018-2019 година създават своята първа бизнес тактика за произвеждане на напълно натурални освежителни питиета. Наемат технолог да създаде няколко предписания за промишлено произвеждане, които да минат утвърждение от Агенцията по сигурност на храните. Започват с три питиета, настаняват индустриалната активност в помещение на работещ завод за боза край Пловдив и по този начин стартират да вършат няколко типа бъзонада, като се съблюдават всички условия към сходен артикул. Намират сертифициран снабдител на нужната суровина, който събира билки главно от Карловския Балкан. След време производството минава напълно на ишлеме, защото осъзнават, че е много по-трудоемко да поддържат личен индустриален завод надалеч от София. В момента създават при приближен сътрудник, където имат директно присъединяване и надзор над всички процеси, с цел да може качеството на продуктите им да е на високо равнище.
Нагласа
От собствен опит Александър се е убедил, че с цел да получиш шанса да станеш добър бизнесмен, би трябвало цялостна отдаденост. Но по какъв начин се напредва в бизнес, в който огромните компании са фактор на пазара? „ Ние знаем, че времената се менят, сменят се и желанията на хората. Затова когато в подобаващ миг предложиш нещо ново и стойностно, потребителите биха го приели. Под слънцето има място за всеки. Ако един артикул се прави от добър екип с готовност, усърдие и обич, то тогава триумфът е въпрос на време “, има вяра Вранеску.



Горан Димитров, Димитър Платов и Александър Вранеску (отляво надясно)
Финансирането
Привлекли са вложители, повярвали в продуктите на „ Бъзонада “ и в нейния упорит екип. Сега тези хора с бизнес опит оказват помощ за развиването на компанията. „ Късметът идва при оня, който работи. Но щом към момента се постанова да разчитаме на външни вложители, когато подхващаме нова стъпка на разширение, значи, че имаме още много път да извървим “, считат тримата съдружници. Засега споделят, че просто са съумели да се задържат на пазара. Успех ще е, в случай че намерят метод да наложат продуктите си в страната, а за какво не и зад граница.
Хоризонт
Стремежът на „ Бъзонада “ е да вършат натурални артикули, които да са добре разпознаваеми и желани от потребителите. Целта е да се открие функционалността на всяка предлагана от тях напитка, тя да е освен вкусна, само че и потребна за здравето. Затова и всичките им оферти са основани на билкови екстракти. Вървят с премерена стъпка, с желанието да се утвърдят в България, след което да създадат агресия в чужбина. Ще опитат в прилежащи страни, а след валидация посредством интернационалните изложби на храни и питиета ще решат коя да е първата западна страна, откъдето да тръгне пазарната поява на натуралните сокове от български Бил-Ки. Обмислят опциите за произвеждане в чужбина, то може да започва посредством дестилат, подготвен у нас, като се употребява подобаваща база на съответния пазар. Засега има огромни очаквания, че следва триумфът на всички разновидности на бъзонадите и на студените чайове Bill Key.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинбезалкохолни питиета здравословни билки ПоследниНай-четениЛичности 40 Вълшебната формула на Бил Кий Бюджет и финанси 140 Съединени американски щати пращат 50 Bradley-та в Украйна като част от най-големия спомагателен пакет Енергетика 148 Директорът на „ Булгаргаз “ чака поевтиняване на газа през февруари Образование 1348 Какво жънеш, когато сееш университети? Компании 14532 Защо Tesla и Apple затъват поради Китай Компании 8852 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш Лични финанси 6188 Търговците в Хърватия всеобщо закръглят цените в евро нагоре Хай-тек 5820 6G може да употребява хората като източник на сила Всички новиниБюджет и финанси 40 България e третият максимален експортьор на ски и сноуборд в ЕСОще от ЛичностиВиж всичкиДейвид Бекъм гради фешън империя и става още по-богатБившият папа Бенедикт XVI почина„ Първият човек в историята “: Мъск изтри 200 милиарда $ от благосъстоянието сиКак Зеленски се трансформира от комедиант в воин от войната? Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР