Александър Везенков и Олимпиакос са на само на крачка от

...
Александър Везенков и Олимпиакос са на само на крачка от
Коментари Харесай

Везенков стисна зъби и помогна на Олимпиакос да се доближи на победа от титлата

Александър Везенков и Олимпиакос са на единствено на крачка от шампионската купа в баскетболното състезание на Гърция. Българинът стисна зъби и оказа помощ на тима си да надиграе Панатинайкос със 75:52 в третия мач от финалната серия за златото.


206-сантиметровото крило, който не е упражнявал в последните два дни поради травма, въпреки всичко стартира измежду титулярите за Олимпиакос и се задържа в игра 20 минути. В тях националът се разписа със 7 точки, 4 битки и 1 открадната топка, като бе 2/4 при стрелбата си от приблизително разстояние и 1/3 от тройката.

Костас Слукас се завърна в игра за спечелилите с 14 точки и 7 асистенции. С по 11 завършиха Шакил Маккисик и Мустафа Фал, като вторият овладя и 5 битки.

Мариус Григонис бе най-хубав за „ детелините “ с 13 точки. Парис Лий остана с 11 и 6 асистенции.

Домакините дадоха единствено един интервал на противника – първия след 19:18, като в останалите три държаха нещата под надзор. Александър Везенков и компания бяха по-точни в стрелбата от игра – 54% против 33 за ПАО, а също така, имаха и повече асистенции – 21 против 12 за гостите.

На трибуните в Двореца на мира и дружбата бяха водачът на Милуоки Янис Адетокунбо и някогашният капитан на Олимпиакос и сегашен треньор на Перистери Василис Спанулис.

В серията се играе до три триумфа от пет дуела. Мач №4 сред Олимпиакос на Александър Везенков и Панатинайкос ще бъде на 15 юни (четвъртък) от 21.15 ч. в „ О.А.К.А. “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР