Александър Усик може изненадващо да се отмести от пътя на

...
Александър Усик може изненадващо да се отмести от пътя на
Коментари Харесай

Усик се отдръпва от пътя на Кобрата?

Александър Усик може изненадващо да се отмести от пътя на Кубрат Пулев и борбата за международните трофеи, които сега са владеене на Анди Руис. Украинецът влезе с гръм и тропот в тежка категория и откакто стана безспорен първенец в полутежката, нокаутира в седмия рунд Чаз Уидърспун на 12 октомври.

Само с този мач той стана формален кандидат на WBO и получи равно право с Кобрата за пердах с спечелилия от Руис - Антъни Джошуа (7 декември в Саудитска Арабия). Българинът е №1 по линия на IBF и при предстоящ триумф над Райдел Букър идната събота във Фресно, Калифорния, ще отбрани това си звание, написа „ Тема Спорт”.

Оказва се обаче, че от WBC имат други проекти за Усик. Организацията, основана в Мексико, ще търси метод да прати украинеца на кръга против международния първенец Дионтей Уайлдър още през идната година. При обновяването на ранглистата през вчерашния ден Саша е под №5, което ще му разреши да провокира Бронзовия бомбардировач.

Двамата с американеца си размениха закани напоследък през обществените мрежи и фактически могат да се срещнат, стига преди този момент Уайлдър да победи Луис Ортис на 23 ноември в Лае Вегас.

Предвид че Усик е менажиран от Еди Хърн, който държи правата и на Джошуа, то няма да е изненада британецът да го насочи точно в посока пердах с Уайлдър. Така Хърн още веднъж ще може да мечтае всички пояси да отидат в неговите боксьори.

Това би могло да се случи, в случай че Ей Джей бие Руис на реванша и извърши наложителна отбрана против Кобрата на IBF, а тази на WBO изчака. Пулев, несъмнено, би могъл да обърка тези проекти, които все още са единствено това.

“Тема Спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР