Александър Морфов получава рекордна заплата като главен режисьор на Народния

...
Александър Морфов получава рекордна заплата като главен режисьор на Народния
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Морфов с 10 000 лева заплата в Народния театър

Александър Морфов получава рекордна заплата като основен режисьор на Народния спектакъл " Иван Вазов ", научи Lupa.bg от негови сътрудници в трупата. Според осведомени, надарения постановчик прибира всеки месец сумата от 10 000 лв.. Подобна заплата не се дава в нито една културна институция у нас.

Внушителното му заплащане евентуално е и повода той да не си подава оставката от театъра, а да взривява атмосферата с отворени писма до медиите. Вече близо месец Морфов е в епицентъра на скандал с пиарката на театъра - някогашната депутатка от Движение за права и свободи, зам.-министър на културата в държавното управление на Пламен Орешарски и бивше пресаташе на Движение за права и свободи Велислава Кръстева. В края на октомври Морфов нашари вратата й с обидни надписи и апела " Изчезвай ", а след това самичък призна за " геройството " си, определяйки се като " прочут причинител ". Позицията му е, че Велислава Кръстева няма място в театъра, тъй като придружила почетния ръководител на партията Ахмед Доган до урните в изборния ден и по този начин правела политическа пропаганда.

В момента тече административна инспекция за случилото се, снети са пояснения от Велислава Кръстева и други чиновници на театъра. Да даде пояснения е свикан и самия Морфов, който във второ писмо атакува шефа на Народния спектакъл, изписвайки името му с дребни букви и слято - " лицето василвасилев ".

След експлоадирането на абсурда, оставката си подава основния драматург Захари Карабшлиев, а след това и Явор Гърдев. Основните забъркани в абсурда обаче - Морфов и Кръстева, са на работа. Според източник на Lupa.bg, актьорите били много комплицирани от създалата се обстановка и затова не желаят да взимат страна в спора. Те уважавали режисьора Морфов, само че въпреки това отчитали работата на шефа Васил Василев и напъните на пиарката Велислава Кръстева.

Неотдавна новото управление на Народния сензитивно усили заплатите на всички чиновници, за което извести и служебния министър на културата Велислав Минеков. Сега актьорите получавали сред 2800 и 4300 лв. месечно, а хонорари на режисьорите и драматурзите били още по-апетитни. Шампион по заплата обаче бил точно Александър Морфов с недостижимите си 10 000 лв. месечно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР