Александър Лукашенко губи контрола си над беларуската армия, заяви пред

...
Александър Лукашенко губи контрола си над беларуската армия, заяви пред
Коментари Харесай

Командирът на беларуския полк във ВСУ: Кремъл иззема от Лукашенко контрола над армията му

Александър Лукашенко губи контрола си над беларуската войска, съобщи пред изданието Гордон командирът на беларуския полк в състава ва ВСУ Денис Прохоров (с позивна Кит).

" На този стадий в Беларус голямата част от командния състав на беларуските войски е заменена с пропутински лица. Вследствие на това Лукашенко губи надзор над обстановката. Тоест сложили са, условно казано, прорежимни лица (подкрепящи режима в Кремъл – б.р.) да командват и да издават заповеди при положение на нужда, да вземем за пример, на военните в Република Беларус. " – уточни Прохоров.

Командирът на беларуския полк не изключва опцията нелегитимният президент на страната-агресор Владимир Путин да се пробва да приготвя военни дейности против Украйна от беларуска територия.

" Има също информация, че Лукашенко си готви резиденция в Русия благодарение на Путин. Путин приготвя, да кажем, безвредни старини на Лукашенко, желае да го скрие като правилен другар, в Русия. Тоест готви някакво евакуиране. Може би това демонстрира, че има някаква опасност, още веднъж от беларуското направление. " – означи Прохоров.

По думите му, обстановката към Беларус като цяло, предвид на нуклеарните учения на беларуска територия, съставлява опасност „ от европейски мащаб, освен от украински ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР