Александър Лазаров определено се намира в един от най-силните периоди

...
Александър Лазаров определено се намира в един от най-силните периоди
Коментари Харесай

След месец извън Тура: Лазаров се завърна с победа на Чаланджъра в Оейраш

Александър Лазаров несъмнено се намира в един от най-силните интервали в своята кариера, откакто през предишния месец доближи до третия си четвъртфинал на равнище Чаланджър, което му оказа помощ да дебютира в топ 400 в международната класация. Всичко това се случи на конкуренцията в казахстанския град Шимкент, а Алекс беше заставен да се откаже прибързано от дуела си във етапа на финалната осмица и си взе дълга отмора, до момента в който се възвърне изцяло. Българинът се надяваше за пръв път да се изяви на тревна настилка и се записа за пресявките на шампионата в Илкли, само че една позиция го раздели от място в надпреварата.

Така Лазаров беше заставен да стъпи още веднъж върху либимия си клей, с цел да вземе присъединяване в квалфикациите на шампионата в португалския град Ойераш, където по-рано през сезона към този момент беше играл и даже се класира в главната скица, единствено че там отстъпи на Димитър Кузманов в оспорвано български дерби. Днес родният ни представител записа безкомромисна победа над уззбекистанеца Сергей Фомин - 6:1 4:1 и отричане на Фомин. По този метод нашият съотечественик ще премери сили с поставения под номер 6 - Иван Гахов.

Българинът започва мъчно и трябваше да отразява брейкбол, но се оправи безпроблемно с сложната обстановка. Неговият конкурент също задържа откриващото си подаване в мача, само че оттова насетне Алекс беше в пъти по-добрия състезател на корта и осъществя серия от осем следващи извоювани гейма, с цел да поведе със сет и пробив. Фомин въпреки всичко откри сили да задържи още един път началния си удар, след което софиянецът влезе в нова мощна поредност, повеждайки с 4:1 и противникът му реши, че ще бъде по-удачно да приключи своята опозиция, тъй като изпитваше очевиден физически дискомфорт, а изгледите за поврат изцяло отсъстваха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР