Александър Лазаров несъмнено играе най-добрия тенис в своята кариера и

...
Александър Лазаров несъмнено играе най-добрия тенис в своята кариера и
Коментари Харесай

Нов обрат и място на финала за Александър Лазаров в Созопол!

Александър Лазаров безспорно играе най-хубавия тенис в своята кариера и на тазгодишния Sofia Open записа своята първа победа в главната скица на ATP шампионат, побеждавайки чеха Иржи Лехечка и след това остана единствено на две точки от сензационно премахване на четвъртия подложен Лоренцо Музети. Въпросното проваляне бе доста тежко признато от нашия съотечественик, който обаче очевидно е съумял да загърби мислите за него и през тази седмица реши да се възползва " уайлд кард " за присъединяване на фючърса в Созопол.

Там българинът е подложен под номер едно в надпреварата, само че противниците, които среща не са по никакъв начин леки и през днешния ден той трябваше да прави втори следващ поврат, с цел да се класира за финала на конкуренцията. Лазаров трябваше да преодолее съпротивата на поляка Макс Каниковски (световен номер 504), надигравайки го с крайното 6:7(6) 6:2 6:2 и ще спори за трофея с втория в схемата - Владислав Орлов (световен номер 464).

Лазаров започва чудесно дуела и бързо съумя да вземе задатък от два пробива, само че четвъртият подложен не се съобщи и съумя да върне един от двата си брейка закъснение. Все отново самодейността изглеждаше напълно на страната на Алекс, чиито мощни изяви напълно скоро го доведоха до два следващи сетбола.

Тази преднина обаче не се оказа задоволителна за нашия съотечественик, защото Касниковски увеличи сензитивно своето ниво и доближи до тайбрек, където се откъсна напред с 6:3 точки и въпреки любимецът да завоюва идващите три разигравания, то първата част в последна сметка отиде в актива на поляка.

По-нискоранкираният играч продължи с отличните си изяви и отмъкна подаването на българина при започване на втория сет, единствено че оттова насетне лидерът в схемата беше безусловно безукорен в изявите си и отпусна едвам три гейма на съперника си до приключването на срещата.

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР