Александър Лазаров безспорно беше родният представител, който впечатли до най-голяма

...
Александър Лазаров безспорно беше родният представител, който впечатли до най-голяма
Коментари Харесай

В българско дерби: Лазаров затвърди силната си форма и потегли успешно в Созопол

Александър Лазаров несъмнено беше родният представител, който впечатли до най-голяма степен с изявите си на тазгодишния Sofia Open, като българинът като се изключи че реализира дебютния си триумф на равнище АТР, то той беше на единствено две точки разстояние от нов подобен, освен това против международния номер 30 Лоренцо Музети, само че тялото му не устоя физически и нашенецът се елементарни с по-нататъшно присъединяване в надпреварата. Алекс през предходната седмица си взе отмора с концепцията да се възвърне пълноценно, като по всичко проличава, че тя е дала претенции резултат и четвъртата ни ракета се поздрави с победа в поредни сетове след 6:4 6:4 против 17-годишния ни съотечественик и дебютант при мъжете - Адриано Дженев, на старта на Фючърса от категория М15 в Созопол. По този метод топ поставеният в крайморския град продължава напред и му следва да премери сили против един всред Нийл Оберлайтнер (световен номер 863) и Доминик Келовски (световен номер 1631).

В началото на дуела двамата нямаха усложнения по отношение на печеленото на личните си подавания и се движеха паралелно, като въпреки всичко предстоящият пробив за Лазаров пристигна в петия гейм. Именно тогава обаче младежът впечатли и устоя на мощните сервиси на международния номер 314, с цел да осъществя мълниеносен рибрейк, само че това по никакъв метод не трогна любимеца, който без изключително усложнения още веднъж се поздрави с триумф на ретур и записа откриващия сет против името си.

Във втората част Алекс разпростра голяма част от капацитета си и диктуваше протичащото се на корта във всеки един аспект, повеждайки с два пробива задатък при 4:0. Дженев въпреки всичко откри сили и мотивация да редуцира значително пасива си, като още веднъж завоюва гейм на посрещане, но до края на срещата Лазаров наложи волята си и необезпокоявано постави точка на разногласието чрез шестия си мачбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР