Александър КоваленкоВ района на Бахмут сега се създава ситуация, която

...
Александър КоваленкоВ района на Бахмут сега се създава ситуация, която
Коментари Харесай

Прериите на Бахмут и руската пропаганда като ИПСО

Александър Коваленко

В региона на Бахмут в този момент се основава обстановка, която оставя усещане за патова и даже за невъзможност, което, апропо, доста интензивно се употребява от съветската агитация като деморализираща ИПСО*.

Но, както знаем, совите не са това, което наподобяват.

Руските окупационни войски сега се пробват да завладяват Бахмут от север и юг. Но най-интересното е, че в този момент се вкарват в това, което условно може да се назова прерия, а точно - заемат позиции, от които до идващите места на офанзива има  километри открити пространства.

Да разгледаме детайлите.

Сега, южно от Бахмут, агресорите се пробват да окупират Клещеевка, където губят голям запас. И като цяло са изправени пред идната алтернатива - или да се движат на север - към Бахмут, или на северозапад, към Ивановск, с цел да пресечен трасето Т0504.

Но и в това има колорит.

От Клещеевка до Бахмут са 3 километра през откритото пространство, което е около и през границата, и може да бъде обстрелвано освен от артилерията на ВСУ. Тоест, с цел да преодолееш това разстояние от селото, където въпросът опира и до " Вагнеровци ", ще им трябват хиляди бойци още и даже повече.

Ако приказваме за Ивановск това направление наподобява много разумно, защото откъсването на логистични артерии е приоритет за съветските окупационни сили и до момента в който достъпът до Бахмут се реализира по маршрутите Т0504, М03 и даже О0506 през Часов Яр, няма по какъв начин да се приказва за изтеглянето на ВСУ от града.

А от Клещеевка до Ивановски са 4 километра през намерено пространство... Преминаването през него може да се окаже същинска месомелачка, за която е нужен и значителен запас от хора. Но в този миг окупаторът не разполага с подобен.

Северът е не по-малко предизвикателство.

Озовали се в Соледар, руснаците се оказаха в локалната Чернобаевка. В последна сметка, с цел да се развие офанзивата от Соледар, е належащо да се разпрострат уместно огромни сили, които да се придвижат или към Благотное, или към Краснополовка.

Но да се осъществя тази атака от съветските окупационни сили е невероятно, тъй като Соледар е изложен под непрекъснат артилерийски обстрел, изключително югоизточните и източните региони, наоколо до Бахмут, през които се пренасочват сили и запаси, и които сполучливо се управляват и отбраняват от нашата артилерия.

Въпреки това има придвижване на съветски военни сили. Например, те се изнасят в посока Благодатна, само че има сериозна линии на защита от страна на ВСУ, на които окупаторите не могат да разчитат, тъй като при всяко придвижване незабавно са принудени да обръщат обратно. Защото нямат запас за пробив.

Окупаторите се отдалечават и от Соледар на север, насочват се към Краснополовка, само че към този момент без огромен триумф, заради същите аргументи - липса на запас, само че има и различен миг. Те се изнасят на север заради някаква известна единствено на тях причина, тъй като тази посока е минимум привлекателна.

Следва Червената планина. Но и там  няма директна връзка със Соледар, а 2 километровите прерии, които са линии на защита, с цел да бъдат пробити изискват даже повече запаси, в сравнение с да вземем за пример при Благодатна. Въпреки че и при Благодатна има известни особености, само че надали врагът знае за тях?

Така руснаците се слагат при Бахмут в позиция, в която се нуждаят от доста, доста запаси, с цел да продължат офанзивата си. Пехотни елементи и артилерия. По мои скромни преценки са нужни до 30 БТР-и, с цел да завърши интервенцията по окупиране на Бахмут от съветските агресори тъкмо тук и в този момент.

Повтарям, че тъкмо тук и в този момент на плацдарм са ситуирани средства и съветски окупационни сили. И то при изцяло подсигурена и работеща като часовник артилерия, а не бездействащи дивизии, които не разполагат със снаряди.

Но това е обстановката тук и то в този момент.

И даже в бъдеще да съумеят да съберат нужния запас, той към този момент няма да се употребява за подсилване на въоръжените сили на Русия, а с цел да се компенсират загубите.

Всъщност окупаторът в този момент е в много сложна обстановка край Бахмут, излаз от която няма да се откри до пролетта, а мощно се колебая, че това ще се случи и по-късно.

*ИПСО - информационно-психологическа интервенция от страна на съперника


Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР