Александър Коваленко, Информационна съпротиваСъбитията, които се случиха на летището в

...
Александър Коваленко, Информационна съпротиваСъбитията, които се случиха на летището в
Коментари Харесай

Мултикултурната ксенофобия в Русия: безмилостна и безсмислена

Александър Коваленко, " Информационна опозиция "

Събитията, които се случиха на летището в Махачкала вечерта на 29 октомври, когато радикали нахлуха в основния терминал и на пистата в търсене на евреи, идващи в Дагестан, бяха изцяло предвидими. Не е инцидентно, че ден по-рано, на 28 октомври, сходни погроми се случиха в Хасавюрт, когато навалица радикали търсеше евреи в хотелски стаи и не беше възпрепятствана от така наречен правоохранителни органи.

Исторически видяно, в Русия всички вътрешни проблеми се компенсират посредством обработване на ненавист към други националности, религии и даже етнически групи в самата Русия. Когато руснаците не са ясно инструктирани от пропагандата кого да ненавиждат извън, те стартират да се ненавиждат между тях, своите съседи във федералните окръзи и райони.

При Путин етническите спорове не просто се употребяват - те се катализират, а междуетническата ненавист се предизвиква.

В епохата на Путин и под патронажа на ФСБ, край Санкт Петербург е открит центърът " Партизан ", където стотици неонацисти от целия свят са били и не престават да бъдат обучавани в бойни дейности. Центърът се ръководи от Руското имперско придвижване (РИД) и е оборудван с всичко належащо, с цел да могат членовете му да усвоят тактиката на бойните дейности в градски условия. Много " възпитаници " на този център по-късно се оказват в горещи точки, в това число в ЧВК " Вагнер ".

Именно по времето на Путин съветските служби за сигурност стартират интензивно да спонсорират такива европейски неонацистки и националистически организации като: " Златна зора " от Гърция; Националдемократическата партия на Германия; българската " Атака " ; " Лига Ломбардия " от Италия; италианската " Нова мощ " ; Британската национална партия; Партията на шведите; Датската партия и доста, доста други.

В Русия беше основано тъкмо копие на нацистката Хитлерюгенд - " Неармия ", в която децата се учат да убиват и да ненавиждат и чиито потомци, изпълнени с ненавист, от време на време стрелят по личните си съученици в образователните заведения. Следователно в страна с такива трендове какви други прогнози за събитията може да има с изключение на неизбежни и огромни погроми? Навремето международната общественост си затваряше очите за разрастването и усилването на нацизма в Германия и по същия метод международната общественост си затваряше очите за култивирането на неонацизма в Русия. Грешките са едни и същи, крайният резултат може да бъде подобен.../БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР