Александър КонстантиновМоже ли някой от общината в Пловдив да ми

...
Александър КонстантиновМоже ли някой от общината в Пловдив да ми
Коментари Харесай

Що за публичност?

Александър Константинов

Може ли някой от общината в Пловдив да ми изясни за какво има такава разлика в плановете на два бюджета.
Бюджетът за 2023 година беше признат през месец септември 2023 година и планът за него заставам дълго време на уеб страницата на общината. Общо планът беше ситуиран на 1690 страници!
Бюджетът за 2024 година към момента не е признат, само че планът за него е на страницата на общината. Разходите са ситуирани на 67 страници, Приходите - единствено на 2 страници. Липсват натуралните индикатори на цялата община, липсват бюджетите на второстепенните и третостепенните разпоредители с бюджетни средства. Липсват бюджетите на районните администрации и общинските предприятия. Изобщо липсва цялостният бюджет на общината.
Тази информация беше предоставена на обществото и по този начин и протече публичното разискване. Като са върна обратно във времето, при другите кметове (от 2011 до 2023 г.) няма план, който да е ситуиран на по малко от 100 страници. Общо плановете са постоянно повече от 1 000 страници.
Не зная дали общинските съветници преглеждат в непрекъснатите комисии същия " мини план " или разполагат с цялостния комплект от бюджетни планове за 2024 година. Ако е по този начин, задавам въпроса за двойният критерий - на жителите една къса презентация, а на съветниците цялостна версия. Не мога да си показва разновидността, че общинските съветници работят със съкратената версия, която е направена да скрие данните, а не да ги показа в същинските данни.
Накрая в границите на оповестеното публично разискване ще задам един въпрос към кмета Димитров - това ли е вашата визия за гласност, неприкритост и разговор с жителите. По справедливи аргументи не можах да участвам на публичното разискване, по тази причина употребявам свободната мрежа.

Фейсбук
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР