Александър Главчев Сингапурската компания Acronis, специализирана в сферата на кибер

...
Александър Главчев Сингапурската компания Acronis, специализирана в сферата на кибер
Коментари Харесай

Acronis откри официално развойния си център в София


Александър Главчев

Сингапурската компания Acronis, профилирана в областта на кибер отбраната и облачното предпазване на данни, откри публично своя софийски развоен център, който в бъдеше се възнамерява да се трансформира в нейна съществена локация за разработка на нови решения и технологии. На церемонията по прерязването на лентата участваха вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на София Йорданка Фандъкова.

 Acronis откри публично развойния си център в София

Acronis възнамерява да влага 50 милиона $ през идващите 3 години за построяването на центъра. За същото време броят на чиновниците пък би трябвало да доближи 250 души.

Томислав Дончев изрази убеденост, че вложения като актуалната оказват помощ да бъде отгледано потомство от експерти, които ще оказват помощ и на страната, идентифицирайки рисковете в областта на киберсигурността. “Водим диалози за надалеч по-големи неща и не разсъждаваме единствено за този офис, продължи той. Най-вълнуващото е, че водим диалози за едно доста по-голямо наличие в областта на образованието.”

Сергей Белоусов, основен изпълнителен шеф и съосновател на компанията, разкри повече информация за проектите в тази тенденция. По думите му се водят диалози за създаване на университет, фокусиран в сфери като квантови технологии, изкуствен интелект и блокчейн. Той може да си партнира с образователни заведения като Университета Карнеги Мелън и Националния университет на Сингапур и да се трансформира измежду топ просветителните институции в избрани области.

Според Белоусов, Acronis търси местни сътрудници за начинанието и е подготвена да влага в тази тенденция. По думите му е изцяло реалистично първите студенти да стартират образованието си след една година, а след десетилетие техният брой да доближи 3000.

Приветствия от Томислав Дончев и Йорданка Фандъкова:



Сергей Белоусов приказва за Acronis:



Специален посетител на събитието бе Греъм Хакланд, ИТ шеф на тима от Формула 1 Williams Racing. Той описа за партньорството с Arconis, както и за технологиите на Williams, които намират приложение отвън автомобилния спорт:

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР