Александър Донски се класира за първия си финал на международен

...
Александър Донски се класира за първия си финал на международен
Коментари Харесай

Донски се класира на първия си финал

Александър Донски се класира за първия си край на интернационален шампионат за мъже от календара на Международната федерация по тенис ITF. Българският тенисист доближи до мача за купата на шампионата "Санта Марина Къп " в Созопол с награден фонд 15 000 $, откакто победи на полуфинал Шалва Джанашия (Русия) с 6:4 7:6(2).

Във финала на надпреварата, което се организира на твърдите кортове на Тенис център "Санта Марина " в Созопол, Донски ще срещне поставения под щ1 в схемата Алтуг Челикбилек (Турция). Той в профил през днешния ден Кристиан Лозан (Русия) с безапелационното 6:2 6:4. Финалът сред Донски и Челикбилек е на следващия ден от 10:00 ч.

С днешната си победа Донски си обезпечи 60 точки за новата класация на ITF за мъже, въведена тази година. При триумф на следващия ден 20-годишният тенисист ще вземе 100 точки. Александър Донски и Александър Лазаров обаче изгубиха финала на двойки на "Санта Марина Къп ". Въпреки че завоюваха първия сет, българите отстъпиха с 6:4 2:6 6:10 пред американците Алек Адамсън и Васил Кирков.

Призьорите бяха наградени от изпълнителния шеф на FPI Hotels & Resorts Никола Петков. "Санта Марина Къп " - първият интернационален шампионат в България за годината от този сан C е следващото съревнование от богатия календар на Тенис център "Санта Марина ". В предните седмици тук се организираха държавни шампионати от календара на БФТ за юноши и девойки до 18 година, както и за мъже и дами, и шампионат от веригата "Киндер+ ".

През есента комплексът ще е хазаин на още три интернационалните шампионата - до 14 година от календара на европейската федерация Тенис Европа, до 18 година от календара на ITF и за дами с награден фонд също 15 000 $. Календарът на Тенис център "Санта Марина " се организира със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно населено място "Санта Марина " в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична панорама към морето. В последните четири години в тенис курорта са извършени над 40 влиятелни национални и интернационалните надпревари, над 600 състезатели от повече от 50 страни са взели присъединяване в шампионатите в Созопол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР