Александър Бублик безспорно заема приза за най-голям шоумен в ATP

...
Александър Бублик безспорно заема приза за най-голям шоумен в ATP
Коментари Харесай

6 сервиса отдолу в един гейм и обрат от 0:40? Само Бублик може да си го позволи

Александър Бублик несъмнено заема наградата за максимален шоумен в ATP Тура, имайки поради отсъствието на Ник Кирьос. Казахстанецът не се старае да се преценява със общоприетите правила и правила в тениса, а просто е себе си на корта и във всеки един миг е подготвен да открадне шоуто, без да се тормози от отсрещната реакция. През тази година сходни моменти са постоянно срещани в осъществявания на международния номер 19, който в Аделаида бръкна в пакетчето с чипс на един от феновете, с цел да се поддържа по време на мача си с Лоренцо Музети, а на Мастърса в Монте Карло губеше толкоз неприятно от Борна Чорич, че отстъпи ракетата си на един от подавачите на корта.

Вчера пък Бублик изигра своя дебютен клей ATP полуфинал на омразния си клей, само че не изглеждаше по никакъв начин разчувствуван от този факт и като че ли гледаше да напусне корта оптимално бързо. Казахстанецът се изправи против локалния представител Джовани Мпетши Перикар, който до момента в кариерата си нямаше нито една победа на равнище ATP, само че това не му попречи да съкруши втория подложен в Лион с 6:4 7:5 и да се класира за дебютния си край в Тура.

Въпреки всичко това, то фоксуът като че ли остана още веднъж повече върху първенеца от Монпелие, който в петия гейм направи нещо немислимо, а точно да извърши цели 6 сервиса изпод. Това се случи при преднина от 3:1 гейма и 0:40 в интерес на французина, а явно Бублик беше отписал това си подаване и сервираше единствено и само изпод през всяко едно от идващите разигравания, а детайлът на изненада сработи и той съумя да завоюва сервис гейма си.

When Alexander Bublik fires 6 UNDERARM SERVES to save Giovanni Mpetshi Perricard`s break points
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР