Алеите в много от пловдивските паркове вече се почистват с

...
Алеите в много от пловдивските паркове вече се почистват с
Коментари Харесай

Новата техника на „Градини и паркове” вече почиства пловдивските паркове


Алеите в доста от пловдивските паркове към този момент се почистват с съвременни електрически вакуумни машини. Сред главните преимущества на тези „ прахосмукачки “ е, че са безшумни и не запрашават въздуха, имат и спомагателна функционалност за дезинфекциране на пейките и кошчетата.

Те са 6 на брой и са разпределени в 6-те региона на града. Една от тях заменя 5-има служащи на „ Градини и паркове “, които се пренасочват към други обекти. Всеки регион разполага и с по един нов дребен електрически самосвал, който също оказва помощ на бригадите за по-добрата поддръжка на зелената система.

Камиончетата не лишават огромно пешеходно пространство по алеите, а и няма заплаха да нанесат вреди върху настилките. Възможността за тристранно изсипване също улеснява служащите при натоварването на инвентар или растителен боклук.

Електрическите вакуумни машини и самосвали са единствено част от новите придобивки на „ Градини и паркове “. Общо 21 съвременни уреди на стойност 3,7 млн. лева бяха закупени тази година за предприятието по  проекта на Община Пловдив за повишение на организационната, техническа и административна осигуреност за възстановяване качеството на градски зелени площи и откритите публични пространства.

Обновяването на автопарка на „ Градини и паркове “ стартира още предходната година, когато от общинския бюджет целево бяха отпуснати 1 млн. лева Техническите ръководители са изключително удовлетворени от доставените тогава нови тракторни косачки, създадени в Япония от реномирана компания.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР