Алберт Попов завърши на 12-то място в последния слалом за

...
Алберт Попов завърши на 12-то място в последния слалом за
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши сезона с 12-то място, Шифрин подобри още два рекорда

Алберт Попов приключи на 12-то място в последния слалом за сезона в Световната купа в Солдеу, Андора. Стартът беше и последна конкуренция за сезон 2022-23 в алпийски ски.

Българинът записа 6-то влизане в Топ 15 през сезона, само че не съумя да повтори класирането си от предходната конкуренция в Съединени американски щати, когато.

Попов се показа по-добре в първия манш, като се подреди девети, на 1.70 секунди зад лидера Рамон Ценхойзерн. Във второто втурване българинът даде едвам 14-то време, когато го прати на 12-ото място. Победител стана точно Ценхойзерн, на 1.72 сек пред Попов.

На подиума се качиха още двамата норвежци Лукас Бротен и Хенрик Кристоферсен, изостанали надлежно на шест и 63 стотни.

Второто място се оказа задоволително на Бротен да вземе дребната купа в дисциплината, с 52 т. пред Кристоферсен. Попов остана 15-ти в крайното нареждане.

 Алберт Попов приключи сезона с 12-то място, Шифрин усъвършенства още два върха
© Reuters

По-рано денем се организира и дамското съревнование в гигантския слалом от финалите в Световната купа. Микаела Шифрин взе 88-ма победа в кариерата си и записа 14-ти триумф през сезона.

Американката трябваше да се потруди много, като изпревари единствено с шест стотни Теа Луиз Стьернезунд от Норвегия.

Победата беляза и две връх на Шифрин. Тя записа 21-ви триумф в гигантския слалом, като няма друга жена с повече победи в дисциплината. Американката записа и 138-ми подиум в Световната купа, излизайки еднолично отпред.

Тя приключи сезона и с персонален връх от 2206 точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР