Албанският министър на инфраструктурата и енергетиката Белинда Балуку призова гражданите

...
Албанският министър на инфраструктурата и енергетиката Белинда Балуку призова гражданите
Коментари Харесай

Aлбания призова гражданите на пестят електроенергия на фона на кризата

Албанският министър на инфраструктурата и енергетиката Белинда Балуку прикани жителите да икономисват електрическа енергия в изискванията на енергийна рецесия, която се чака да се утежни през есента, оповестява уеб сайтът " Албениън дейли нюз ".
Прочетете още
Във видео, споделено в обществените мрежи, Балуку поучава албанците по какъв начин да пестят сила, в това число като употребяват пералните машини допустимо най-рядко и като перат облеклата на 30 градуса.

" Пестим сила, с цел да я имаме! ", написа министърът.

В предходна обява в обществените мрежи Балуку прикани албанците да изключват ненужното осветяване, когато не са си вкъщи.

" Да пестим електрическа енергия в този момент по време на международната рецесия е обвързване на всеки жител. Преди да напуснете дома си, уверете се, че всички лампи са изключени. Избягвайте ненужното осветяване, когато не сте си вкъщи ", написа Балуку по-рано този месец.

Албанската енергийна корпорация също прикани битовите и енергийните консуматори да пестят електричество и да понижат потреблението на фона на световната енергийна рецесия и растящите цени на електрическата енергия в целия свят, съобщи АТА.

Същевременно държавното управление разгласи, че сметките на семействата, които имат ползване над 800 киловатчаса на месец, може да бъдат увеличени съгласно пазарните цени от 1 октомври.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР