Албанските власти очакват до 10 милиона туристи тази година, тъй

...
Албанските власти очакват до 10 милиона туристи тази година, тъй
Коментари Харесай

Албания – скритото туристическо бижу на Балканите

Албанските управляващи чакат до 10 милиона туристи тази година, защото от ден на ден хора избират зашеметяващите плажове и ниските цени, които предлага страната.

Мисля, че тази година бихме могли да достигнем даже 200% нарастване в броя на туристите спрямо предходната година “, споделя ръководителят на Асоциацията на туроператорите в Саранда, Арбен Ципа, пред Euronews.

Флора Джамани Баба, основен изпълнителен шеф на Travel Magazine Balkans, също споделя, че се вижда трайно нарастване на интереса на туристите към Албания.

„ Има прогресивно повишаване, с към 20 – 30 на 100, всяка година. Така че броят на туристите е с 30 на 100 всяка година повече и безспорно и тази година ще бъде повече “, споделя тя
Защо Албания става толкоз известна?
Туристите са привлечени от естествената хубост на Албания, наличните цени и гостоприемния темперамент на албанците. Средната цена на хотелските услуги, с цялостен интернат за ден престой, варира от 30 до 300 евро и заради тези аргументи туристите, които посещават Албания, споделят, че е ще се върнат още веднъж.

„ Храната е добра, слънцето грее мощно, морето е красиво. Всичко е наред, а за нас е доста на ниска цена, няма и доста туристи “, споделя холандски клиент.

Германските туристи също остават очаровани освен от хубостта на Албания, само че и от отношението и услугата, която получават, и ги дефинират като водещи за това да се върнат още веднъж.

Ще се връщам 100 пъти “, дава отговор немски екскурзиант на въпрос: „ Бихте ли се върнали още веднъж? “

През 2022 година Албания е била посетена от 7.5 млн. туристи, само че съгласно статистическия институт на страната единствено за интервала от януари до април тази година е посрещнала 3.54 млн. туристи, което е нарастване от 35%. Прогнозите на отрасловото министерство за 2023 година са да посрещне 10 млн. туристи.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР