Албански гаф: Тирана разкри агентурната си мрежа по светаНа официалната

...
Албански гаф: Тирана разкри агентурната си мрежа по светаНа официалната
Коментари Харесай

Албански гаф: Тирана разкри агентурната си мрежа по света

Албански гаф: Тирана разкри агентурната си мрежа по света
На формалната си страница албанското министерство на финансите разгласява имената на разузнавачите си, техните заплати, персоналните им данни, в това число и страната, където работят.

В информацията са оповестени и моделите на колите, регистрационните им номера, маршрутите, по които се движат, задачите на техните пътувания, както и навиците на разузнавачите. Албания, която е член на НАТО, може да бъде глобена заради този гаф. Министерството в детайли разказва бюджета за разузнаването и разноските му. От данните стават ясни разноските на офицерите, къде са плащали в брой или пък с кредитна карта, какви медицински услуги употребяват и кои зъболекарски кабинети посещават.

В отчета на финансовото министерство са оповестени с изключение на имената на разузнавачите, само че и техните персонални документи и номерата на паспортите им, както и служебните карти от ШИШ - Албанската разследваща работа. Документът разкрива и имената на двама висши офицери, които работят в централата на НАТО в Брюксел. Министерството оповестява самоличността и на сътрудниците, които работят на територията на Белгия, Италия, Македония, Гърция, Косово и Сърбия.

Официален представител на ШИШ съобщи, че "основният принцип на разследващата организация е всички нейни дейности да са секретни и тези правила би трябвало да се съблюдават."

"Става въпрос за бюрократична злополука, която може да заплаши живота на доста хора", сподели някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, който е осведомен с работата на ШИШ. От НАТО към момента не са коментирали гафа на албанското министерство на финансите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР