Албанската полиция задържа 233 души при акция срещу контрабандата на

...
Албанската полиция задържа 233 души при акция срещу контрабандата на
Коментари Харесай

Мегаоперация в Албания: Акция срещу дрогата с 23 разбити престъпни групи, 223 ареста и над 3000 полицая

Албанската полиция задържа 233 души при акция против контрабандата на опиати, в която участваха 3000 служители на реда в няколко града в страната.


Началникът на албанската полиция Мухамет Румбулаку и министърът на вътрешните работи Таулант Бала споделиха от столицата Тирана детайлности за интервенцията с кодово име „ Храм “, която нарекоха „ мегаоперация “.

Заявявайки, че са създали действен проект с прокуратурата, отдела за следствие на опиати и 12 локални полицейски ръководства, Румбулаку сподели, че са блъснали и унищожили 23 незаконни групи, настоящи в столицата Тирана, както и в Дуръс, Горица, Валона и Елбасан.

Румбулаку съобщи, че акцията е проведена за попречване на разпространяването на опиати в учебни заведения, питейни заведения, заведения за хранене и жилища и акцентира, че през последните осем месеца са стартирани 170 следствия против " произвеждане и продажба на опиати " и " трафик на опиати ".

Вътрешният министър Бала уточни, че акцията е единствено началото на нов път, който демонстрира решимостта на държавното управление на Албания " да се бори безкомпромисно против производството, търговията и разпространяването на всевъзможен тип опиати " в страната.

„ Установяването и отбраната на периметри в учебните зони е наш необикновен фокус “, сподели Бала.

Властите оповестиха, че при интервенцията са арестувани 233 души, а за други 82 души е издадена заповед за търсене. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР