Албания затваря училища и забранява публичните събирания за две седмици,

...
Албания затваря училища и забранява публичните събирания за две седмици,
Коментари Харесай

Албания затваря училища и забранява публични събирания за 2 седмици

Албания затваря учебни заведения и не разрешава обществените събирания за две седмици, откакто по-рано през днешния ден бяха доказани първите два случая на болест с ковид, разгласи министър председателят Еди Рама, съобщи Агенция Франс Прес.

Той сподели, че всички събирания, в това число спортни, ще бъдат анулирани, кат омярка против разпространяване на болестта.

Полетите от Албания до Северна Италия – тай-тежко засегнатия от Ковид-19 регион на Европа, са отменение до 3 април, добави той на изключително съвещание на държавното управление.

Заразените албанци са мъж, завърнал се от Италия и татко му, заяви здравното министерство.

„ 54-годишният мъж и неговият 28-годишен наследник, върнал се с кола от Флоренция дадоха позитивни проби за Ковид-19 “, уточни ведомството. Те са в болница в Тирана и са в устойчиво положение.

Албания, която Адриатическо море дели от Италия, и има огромна диаспора там, се причисли други страни от Западните Балкани с доказани случаи на ковид.

Общо 17 инфектирани има в Хърватия, Северна Македония, Босна и Сърбия, като в района няма смъртни случаи, показва Агенция Франс Прес. Повече от половината от тях са в Хърватия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР