Албания ще строи ски курорт в района на Корча, Югоизточна

...
Албания ще строи ски курорт в района на Корча, Югоизточна
Коментари Харесай

Албания ще строи първия си ски курорт

Албания ще строи ски курорт в региона на Корча, Югоизточна Албания. Това заяви албанският министър председател Еди Рама, представен от албанския информативен портал " Шчиптаря ".

Рама разгласи това в подкаста " Говорим " (Flasim), като осведоми, че вложителите в огромния план са от Австрия. Освен това, архитектите които са изготвили плана също са австрийци, изготвили и плановете за най-известните планински курорти в Австрия и Швейцария.

Това ще бъде първият ски курорт на Албания, отбелязва медията " Шчиптаря ". Стремежът на албанското държавно управление е, Албания да се трансформира в туристическа страна и през зимния сезон.

Само преди месец стана известно, че Албания се надява да усили общия си годишен брой гости до пет пъти от настоящето население на страната, което възлиза на 2,8 милиона, написа тогава Express.co.

Затова страната построява напълно ново летище за 103,3 млн. евро, с цел да обезпечи улеснение за туристите да я посещават. Новото интернационалното летище в албанския крайбрежен град Вльора би трябвало да бъде въведено в употреба през март 2025 година За него се заприказва по-сериозно ще от края на предходната година, въпреки да се възнамерява от дълго време. То доста ще понижи времето за пътешестване от летището до крайбрежието.
 Албания строи летище за над 103 милиона евро, единствено с цел да притегли туристи
Балканската страна, която строи летище за над 103 милиона евро, единствено с цел да притегли туристи

Целта е за визити от 14 милиона души
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР