Албания съобщи днес за нови 28 случая на новия коронавирус.

...
Албания съобщи днес за нови 28 случая на новия коронавирус.
Коментари Харесай

Случаите на COVID-19 в Албания нарастват трети пореден ден

Албания заяви през днешния ден за нови 28 случая на новия ковид. Неспазването на обществена отдалеченост е довело до по-висок брой на инфектираните през последните три дни, съобщи организация Ройтерс.

Болестта COVID-19 е взела досега 20 жертви в Албания. Броят на инфектираните набъбна на 361, а трима души са на апаратно дишане, заяви Институтът за публично здраве. Сто и четирима албанци са оздравели от заболяването.

Въпреки ограничаващите ограничения, за чието съблюдаване следи полицията и армията, някои албанци са се промъкнали, с цел да купят храна. Други двама били хванати да пият кафе и ракия на открито. Хора, участвали на заравяне в северен албански град, са съдействали за разпространяването на заболяването, написа Българска телеграфна агенция.

След първите два случая, за които бе обявено на 9 март, броят на инфектираните в Албания нараства и понижава, достигайки най-вече 28 за денонощие, колкото бяха регистрирани на 26 март. През идната седмица новите случаи паднаха на половина, само че в петък бяха открити 25 нови случая, в събота - 29, а през днешния ден - 28.

Албания, която е една от най-бедните страни в Европа, бе ударена от смъртоносно земетресение през ноември, което лиши живота на 51 души и остави без заслон 17 000. Правителството наложи строги ограничаващи ограничения поради Ковид-19, с цел да защищити от срив здравната система. Този уикенд за трети път бе натрапен 40-часов полицейски час. Правителството предизвести албанците да не се заблуждават от съпоставения с броя на инфектираните в най-засегнатите от пандемията страни, тъй като неприятното занапред следва.

" Това нарастване на броя на инфектираните в Шкодра и Тирана още един път демонстрира неуспеха в спазването на ограниченията за обществена отдалеченост и за надзор на инфекцията, които здравното министерство предлага всеки ден ", съобщи Албана Фико от Института за публично здраве. " Мерките за предварителна защита би трябвало да се съблюдават и във връзка с нашите братовчеди, като се заобикалят всевъзможни визити ", уточни тя. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР