Албания отново стана обект на кибератака, съобщават от Вътрешното министерство

...
Албания отново стана обект на кибератака, съобщават от Вътрешното министерство
Коментари Харесай

Албания отново стана обект на кибератака

Албания още веднъж стана обект на хакерска атака, оповестяват от Вътрешното министерство в Тирана и прецизират, че причинител е Иран. 

В петък обект на кибернападение са били компютърните системи на националната полиция. През юли хакери нападнаха системите на обществени и държавни институции.

Разследването на албанските управляващи сподели, че уредник и спонсор на киберагресията е Ислямска република Иран, която е заела четири групи за офанзивата против Албания.

На 7 септември държавното управление на Албания реши да приключи дипломатическите връзки с Иран с неотложен резултат. Страните съдружници и Съединените щати също осъдиха хакерската атака на Иран.

Техеран отхвърля обвиняванията и ги дефинира като неоснователни, а за решението за спиране на дипломатически връзки съобщи, че то е зле премислено и късогледо.

Отношенията сред Албания и Иран са обтегнати от години - повода е, че в Тирана се намира иранската опозиционна група " Муджахидините на иранския народ ".

През 2003 година Албания се съгласи да даде заслон на към 3000 души от опозиционната група по молба на Съединени американски щати и Организация на обединените нации.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР