Албания не участва на световното първенство в Русия, но сцените

...
Албания не участва на световното първенство в Русия, но сцените
Коментари Харесай

Албания в еуфория след победата на Швейцария над Сърбия

 Сърбия подава митинг против съдийството на мача с Швейцария
Албания не взе участие на международното състезание в Русия, само че сцените от улиците на локалните градове след успеха на Швейцария над Сърбия с 2:1 наподобяват като в София през 1994 година.

Швейцария изоставаше с 0:1, само че реализира поврат с голове на Гранит Джака и Джердан Шакири, които са с косовски генезис, а родителите им са намерили леговище в Швейцария по време на войната в някогашна Югославия. Сцени с ликуващи албанци имаше и в македонската столица Скопие.

Голмайсторът на Швейцария Гранит Джака също посвети успеха на Албания.

" Светът може и да не познава историята, само че албанците я помнят. Отборът, който даже не е на международното, през днешния ден вкара два гола. Сърбия - Албания 1:2 ", разяснява футболистът.

Другият голмайстор за Швейцария Шакири пък игра с обувка с флага на Косово.

Това естествено не се хареса на сърбите, които стачкуваха против политическата агитация, само че случилото се несъмнено удостоверява думите на брачната половинка на сръбския национал Душко Тошич Йелена Карлеуша отпреди дуела - " каква Швейцария, те са албанци ".

Via @TeamBeqa

You would think these are the streets of Geneva or Zurich. Guess again. These are the streets of Albania, waving the Swiss flag and setting off flares. Absolute scenes. pic.twitter.com/6r6uxzkdGC
— EiF (@EiFSoccer) June 22, 2018
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР