Албания изпраща взвод като част от многонационалната бойна група на

...
Албания изпраща взвод като част от многонационалната бойна група на
Коментари Харесай

София – Тирана: Двамата президенти за войната, еврочленството и малцинствата


Албания изпраща взвод като част от многонационалната бойна група на НАТО в България за подсилване на източния фланг на Алианса, стана ясно при визитата на албанския президент Илир Мета у нас.

Държавните глави на България и Албания приканиха за преустановяване на " братоубийствена война сред Русия и Украйна ", за интернационално без значение следствие за зверствата в Буча и за допустимо най-бързо определяне на отговорните и тяхното най-строго наказване.

България абсолютно поддържа започването на преговорния развой за еврочленство на Албания и приветства политиката й към малцинствата, сподели Радев.

" България споделя абсолютно „ да “ за начало на договарянията и вие знаете, че България постоянно е подкрепяла и е била главен мотор на процеса на разширение и евроинтеграция на Западните Балкани ", сподели президентът Румен Радев.

" Всички малцинства в Албания са предпазени както и българското и се прави всичко допустимо те да се гордеят със своята еднаквост “, разяснява президентът на Албания Или Мета.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР