Албания е една от страните с най-голяма емиграция на населението

...
Албания е една от страните с най-голяма емиграция на населението
Коментари Харесай

200 000 албанци са получили гръцко гражданство през последните години

Албания е една от страните с най-голяма емиграция на популацията в Европа. Основната причина за тяхното овакантяване е намирането на по-добра работа и по-добро възнаграждение, а оттова и по-добри условия на живот и по-добро бъдеще, съобщи БГНЕС.
Висок % албански жители не престават да емигрират в западноевропейските страни, само че това наподобява не се отнася единствено за албанците, живеещи в страната, а и за албанските имигранти в Гърция.
Еда Геми, специалист по емиграция, сподели, че от 2011 до 2018 година към 200 000 албански имигранти са получили гръцко поданство.
Според нея гръцкото поданство разрешава на албанските имигранти да се движат по-лесно в други страни от Европейски Съюз.
„ Имаме една част от имигрантите - първо и второ потомство, които са получили поданство и сега се намират основно в Лондон и Брюксел. От 2011 до 2018 година към 200 000 албанци са получили гръцко поданство, което улеснява тяхното придвижване в страните от Европейски Съюз. Смята се, че 35 000 албански имигранти от второ потомство в Гърция, понастоящем живеят основно в Лондон и Брюксел “, съгласно Геми.
Тя уточни, че има и друга категория албански имигранти в Гърция, които са получили петгодишно позволение за престояване, което им разрешава да се движат и работят в страните от Европейски Съюз в продължение на пет години.
Най-желаните страни за второто и третото потомство албански имигранти, които заменят Гърция, са Германия, Швеция, Норвегия и Обединеното кралство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР