Алармиращи за преглед от лекар или за насочване към болница

...
Алармиращи за преглед от лекар или за насочване към болница
Коментари Харесай

Как боледуват децата от COVID-19 и кога трябва да се насочим към лекар

Алармиращи за обзор от доктор или за ориентиране към болница би трябвало да бъдат трайно нараснала температура над 38,5 градуса. Когато тя не може да бъде смъкната със общоприети лекарства, в случай че детето стартира да диша доста учестено и незадълбочено, в случай че детето е доста неясно или устните му със синкав цвят, това е индикация за бързото ориентиране към доктор, съобщи в " Денят стартира " Благомир Здравков. шеф на СБАЛ по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " в София. По думите му напорът на заболели деца с COVID-19 е сериозен, само че няма случаи на дете, което не е прегледано, в случай че се нуждае от хоспитализация се пренасочва към друго лечебно заведение.



Лечението на деца би трябвало да бъде изписано от доктор и да няма самолечение, наложително е да бъде след обзор от доктор. В момента оптималният потенциал на болничното заведение за деца с Ковид е оголен - 11 кревати, като всички са заети, одобряват се както новородени, по този начин и такива до 18-годишна възраст. Легла, когато се постанова, се разкриват, добави Благомир Здравков. По думите му е редно да се преглеждат пациентите, а освен отдалечено да бъдат изписвани схеми за лекуване, което е неуместно изключително за децата.

Някои дефицитни лекарства са обезпечени, особено при болничното лекуване на децата. Много бързо се популяризира Ковид при децата, само че протича по-леко болестта. В болница се лекуват деца със сериозна клинична картина, болестта визира в по-голямата част горните дихателни пътища, добави Благомир Здравков. Той разясни, че когато детето е позитивно и в самото домакинство има болен с COVID-19 би трябвало да се премине към изолираност. При извънучилищните занимания контактите са рискови, посочи Благомир Здравков. Липсата на Национална детска болница е осезаема, комплексността на детското обслужване е най-големият проблем, сподели още Благомир Здравков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР