Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева, Ники Илиев и

...
Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева, Ники Илиев и
Коментари Харесай

Известни спортисти и актьори отново се предизвикват с кауза образование

Актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева, Ники Илиев и спортистите Александра Жекова, Краси Георгиев, Илияна Стоилова и Симона Дянкова са първите известни персони, които се включват в благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с идея " тази година. 

Нестандартното събитие ще се организира за повторно на 18 юни и цели да сплоти хора на друга възраст от страната и чужбина в поддръжка на по-качественото обучение за всяко дете в България. 

“Предизвикай се с идея " се провежда от фондация “Заедно в час " и е въодушевено от образеца на фенове спортисти, които през годините поддържат организацията посредством физически тествания – присъединяване в маратони, вело турове из Европа и България. 

Първото издание на благотворителното спортно събитие, което се организира на 30 май 2021 година, набра близо 60 000 лева от над 1000 души и разнообразни компании. Огромно беше разнообразието от провокации, измежду които бебеносене, скачане на въже, ролкайт (кайтсърф с ролери), изгаряне на 10 000 калории за един ден, каране на колело от Дуранкулак до Бургас и от София до Шипка, 200 км в софийските паркове с куче, скачане с бънджи, подскоци от благополучие и доста други.

Популярните посланици, които застават зад събитието, събират в специфичен онлайн наръчник своите препоръки за положително физическо и психологично здраве, по какъв начин да изберете спортна цел и да се подготвите за нея. Онлайн наръчникът е наличен на уеб страницата на събитието тук. В него са включени актьорите Алек Алексиев и Валентина Каролева, режисьорът Ники Илиев сноубордистката Алекс Жекова, сърфистката Илияна Стоилова и ултрамаратонецът Краси Георгиев. Всички те предходната година също бяха лица на събитието и се провокираха с разнородни спортни достижения.

В “Предизвикай се с идея " могат да се включат всички искащи без значение от тяхната възраст, физическа подготовка или местоживеене. Необходимае е само предварителна регистрация на уеб страницата https://zaednovchas.bg/sport/, която включва и подаяние за идеята.  В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – вървене, тичане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор. Възможни са самостоятелни регистрации, както и групови, които са подобаващи за сближение на работни екипи или групи другари. След това остава само осъществяване на свободно декларираното предизвикателство до 18 юни.

През идващите седмици ще бъдат оповестени още известни персони, компании и техните чиновници, които ще се включат в благотворителното събитие и ще предизвикват повече хора също да ги последват. Организаторите възнамеряват също открити тренировки, шерване на потребни препоръки за подготовка за провокациите и мини провокации, които да оказват помощ на записаните да бъдат по-целеустремени и дисциплинирани към постигането на своето предизвикателство. 

Всички регистрирани за “Предизвикай се с идея " 2022 получават и кодове за достъп до мобилното приложение Cardio Athletic App, където могат да се наблюдават разнородни статистики, свързани със своето предизвикателство. 

Фондация “Заедно в час " повече от 11 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено обучение и опция да осъществя капацитета си, без значение от средата, в която живее, и социално-икономическия си генезис. За тази цел фондацията развива нови учители, поддържа цели учебни екипи и построява партньорства за въвеждането на положителни практики в просветителната система. 

“Заедно в час " е основана по самодейност и с финансовата поддръжка на фондация “Америка за България " и е част от световната просветителна мрежа Teach For All.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР