Актьорът Владимир Карамазов, който в последните години бе излязъл от

...
Актьорът Владимир Карамазов, който в последните години бе излязъл от
Коментари Харесай

Владо Карамазов се връща в щата на Народния театър

Актьорът Владимир Карамазов, който в последните години бе излязъл от щатния състав на Народния спектакъл, занимаваше се интензивно с снимка и печелеше интернационалните награди с фрагментите си, се завръща в първата ни натрупа. Това заяви самият той в своя профил във Facebook, написа sega.bg.

„ След съвсем 15 години като артист на свободна процедура и след дълго обсъждане към този момент мога да кажа, че още веднъж съм част от щатната натрупа на Народен спектакъл „ Иван Вазов “. През последните години получих много оферти от шефовете, само че не ги одобрих, тъй като не виждах да има забавна креативна посока както за актьорите, по този начин и за феновете. Сега в театъра в действителност се случват неща, които за един артист са повече от прелестни. И желая да бъда част от тях “, написа Владо.

Тойсподеля, че не е очаквал международни режисьори като Деклан Донелан, Тимофей Кулябин, Йерней Лоренци, Джон Малкович, Оскарас Коршуновас да слагат на сцената на Националния спектакъл. Сега, когато това се случва, актьорътказва, че към този момент се е срещнал и разговарял с някои от тях, явно за присъединяване в техни идни планове. „ Защото в Народен спектакъл „ Иван Вазов “ има място и за международен спектакъл. А и Народният спектакъл би трябвало да демонстрира своите спектакли на света “, заключава Карамазов.

В атмосфера на разделяне в трупата и в публичното пространство от 4 месеца насам, ескалирала след уволнението на основния режисьор Александър Морфов от шефа Васил Василев, постът на артиста провокира спорни реакции в сациалната мрежа. Мнозина сътрудници и фенове го поздравяват за решението и му пожелават триумф в новото остаряло занятие. " Welcome back, Влади. Друг е въздухът като има такива шансове и срещи. Най-после! ", написа колежката му Биляна Петринска. Но има и много хора подлагат на критика Карамазов, обвинявайки го в изменничество и раболепство. " Толкова " прелестни неща " се случват в театъра и поради тях всеки ден има митинги на смелите и надарените актьори! ", разяснява ползвател. А различен иронично предлага: " Кога е планувана промяната на името на театъра от Народен спектакъл на Международна открита сцена? Театър “Сълза и смях ” - българска, спектакъл “Иван Вазов ” - международна (но без българи, че цапат вратите. Може единствено да “претоплят ” остарели спектакли). "

Още предходната година, след промяната на управлението на Народния спектакъл, в изявление за в. „ Сега “ артистът Владимир Карамазов беше декларирал: „ Това, което се случва сега в Народния спектакъл, за мен е друга хубава история. Понякога животът си знае работата. Колкото и да се отделих в последно време, в тоя спектакъл въпреки всичко съм бил 20 години и жаля за него “. И още: „ …Но по този начин се случи, че Васил Василев, който видях по какъв начин работи в Плевен, в този момент е новият шеф тук. С него отпред в Плевенския спектакъл нито един път не падна зрелище, постоянно сме играли пред доста аудитория – този човек се грижи за спектаклите, за актьорите, за службите по метод, който не съм виждал. Казах си: подобен човек би трябвало и на Народния спектакъл. Радвам се за Народния и за публиката, не за себе си, че той завоюва състезанието за шеф “.

Част от гостуванията и плановете на огромните международни режисьори и артисти на първата ни сцена – Йерней Лоренци, Джон Малкович и други, бяха уговорени още от предходния шеф Мариус Донкин. Васил Василев завърши събитията. Освен това усили сензитивно възнагражденията на актьорите. Той обаче дълго не можа да овладее абсурда, избухнал сред назначените от него основен режисьор Александър Морфов и пиарката Велислава Кръстева, чиято обязаност с Движение за права и свободи е обществено известна и разгневи именития създател. Това раздели трупата и сътвори както вътре в театъра, по този начин и в публичното пространство конфликтна обстановка, която към момента не е омиротворена. Владо Карамазов през цялото време бе измежду артистите, подкрепящи новия шеф, които направиха подписка в негова отбрана.

Засега през сегашния сезон Карамазов взе участие в три заглавия от репертоара на Народния: " Идеалният мъж " от Оскар Уайлд, " Богът на касапницата " от Ясмина Реза и " НЕОдачници " по претекстове от творчеството на Максим Горки.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР