Актьорът от Народния театър Руси Чанев бе удостоен с най-високото

...
Актьорът от Народния театър Руси Чанев бе удостоен с най-високото
Коментари Харесай

Актьорът Руси Чанев удостоен с най-високото държавно отличие - slava.bg

Актьорът от Народния спектакъл Руси Чанев бе почетен с най-високото държавно отличие - медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за изключително значимите му заслуги в региона на културата и изкуството.

Отличието бе връчено на публична гала в президентството. Той е един от най-обичаните от публиката и високо оценени от професионалната общественост български артисти с над 100 функции на сцената и на телевизионния екран. В Народния спектакъл Руси Чанев е на сцената с емблематични функции в спектаклите "Хъшове ", "Полет над кукувиче гнездо ", "Дон Жуан ", "Животът е прелестен " и "Теремин: музика, обич и шпионаж ".

Кинорежисьорът проф. Иван Ничев също беше почетен с медал "Стара планина " първа степен за извънредно огромните му заслуги в региона на културата и изкуството. Той има неоспорим принос за развиването на националното кино, режисирал е знакови български филми. Дългогодишен учител е в Националната академия за театрално и кино изкуство "Кръстьо Сарафов ". Той е режисьор на филмите: "След края на света ", "Бай Ганьо ", "Ганьо Балкански се завърна от Европа ",

Орден "Стара планина " първа степен получи и проф. Ивайло Знеполски за извънреден принос в региона на културата и филантропичните науки. Той е бележит учител и мъдрец, дълготраен началник на катедрата по История и доктрина на културата във Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски ". Основател и началник е на Института за проучване на близкото минало, шеф на Дом на науките за индивида и обществото. Член е на научния съвет на Музея на Европа и на Сенаторския съвет към Настоятелството на Нов български университет.

Проф. Вера Найденова беше отличена с медал "Св. св. Кирил и Методий " огърлие за изключително значимите й заслуги в региона на националното кино изкуство и просвета. Проф. Найденова е изявен критик и теоретик в региона на филмовото изкуство. Автор е на голям брой книги и публикации, рецензии, портрети и студии за българското и международното кино. Дългогодишен учител е в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов ".

Синът на поета Иван Балабанов - Атанас, прочут още пред необятната аудитория като Ивайло Балабанов, получи ордена "Св. Св. Кирил и Методий " първа степен. Иван Балабанов е отличен за извънредно огромните му заслуги в региона на културата и изкуството. Той е лауреат на златния орден "Капитан Петко Войвода " с лента на Съюза на тракийските сдружения в България.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР