Актьорът Любен Кънев, познат от сериала Под прикритие, влезе в

...
Актьорът Любен Кънев, познат от сериала Под прикритие, влезе в
Коментари Харесай

Актьор направи театрална трупа в затвора

Актьорът Любен Кънев, прочут от сериала „ Под прикритие ”, влезе в единствения у нас затвор за малолетни в Бойчиновци и образува театрална натрупа измежду момчетата там. Спектакалът „ Забравените ” с присъединяване на тинейджърите от Поправителния дом ще бъде показан пред Коледа в Монтана, а приходите от представлението ще бъдат дарени на болно дете.

 luben_kanev1-1 За пръв артистът попаднал зад решетките в Бойчиновци преди 2 години, когато събирал усещания за пиесата си „ Аквариумни хора ”. Тогава той се срещнал с доста от наказаните момчета, ориста им го впечатлила и решил да им помогне да се трансформират и върнат в обществото, показа Любен Кънев.

Преди месец той влезнал още веднъж в Поправителния дом и почнал подготовката на пиеса по разказите на момчетата за житейските им инциденти. Главен воин на постановката е млад обществен служащ, който работи като доброволец в затвор, опознава наказаните младежи и се се пробва да открие и да им покаже положителното в тях. „ Преживяното от тези към момента деца е потресаващо, има момче на 15 години, което от 6 годишно е по интернати. Тези младежи са създали закононарушения, някои от тях тежки, само че това не значи, че би трябвало да бъдат дамгосани като нарушители за цялостен живот. Ако ги подкрепим, може да намерят своя път, да излязат „ на ярко ”, да станат положителни хора ”, счита Кънев.

Премиерата на пиесата с присъединяване на 9 актьори от пандиза ще бъде на  20 декември в Клуба на артиста в Монтана. А събраните пари от билети, по избор на момчетата ще отидат за лекуване на болно дете.Спектакалът ще бъде показан и в столицата, а по-късно – евентуално и в останалите затвори в страната. За Коледа Любен Кънев и негови другари приготвят и празненство с дарове за момчетата от Поправителния дом. „ Това е единствено първа стъпка, диря съидейници, с които да продължим да оказваме помощ на тези момчета, в това число и за образование и намиране на работа за тях откакто излязат на независимост! ”, съобщи Кънев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР