Актьорът и председател на Съюза на артистите в България Христо

...
Актьорът и председател на Съюза на артистите в България Христо
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Давам срок на министъра на културата и на кабинета до края на януари

Актьорът и ръководител на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев съобщи в " Офанзива " по NOVA NEWS, че " министърът на културата и политическият кабинет би трябвало да се погрижат за тактика за развиване на бранша и увеличение на приходите ".

" Те са виновни по този начин да се разпределят средствата, които ние успяхме да притеглим към бюджета, че парите да стигнат до хората. Давам период на министъра на културата и на кабинета до края на януари, след което ще се подхващат протестни дейности, тъй като няма никакво придвижване по въпроса. Това съобщи артистът и ръководител на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев в " Офанзива " по NOVA NEWS.

„ Благодаря на всички сътрудници, които пристигнаха на митинга през Министерството на културата и Министерски съвет, с което демонстрираха на ръководещите, че отношението към нас би трябвало да се промени “, сподели той.

Актьорът благодари и за увеличението на парите за просвета в бюджета. „ Дали, обаче, решението ще свърши работа, евентуално да, само че това зависи от Министерството на културата “, разясни той.

Христо Мутафчиев описа и за новия си моноспектакъл " Боже мой ", който ще се играе в Народния спектакъл. Той изясни, че спектакъла е негов и на Стоян Радев, а текстът е на Теа Денолюбова. „ Избрах да работя със Стоян, тъй като първата ми среща с него беше толкоз вълнуваща, че си споделих, че текста на „ Боже мой “ може да бъде изработен единствено от внимателен, обичащ човек, какъвто е той “, показа Мутафчиев.

“Животът не е проект, а жадност и блян “, сподели той. Мутафчиев показа, че за него любовта е всичко. „ Влюбвам се всеки ден, в доста разнообразни неща “, показа артистът. Той сподели, че когато е забавил темпото в живота си е почнал да вижда дребните неща, по тази причина си разрешава да се влюби и в цветето, и в дървото на пътя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР