Актьорът Едуард Нортън е израснал, слушайки разкази за връзката на

...
Актьорът Едуард Нортън е израснал, слушайки разкази за връзката на
Коментари Харесай

Как Едуард Нортън откри, че истинската Покахонтас е негова 12-а прабаба


Актьорът Едуард Нортън е израснал, слушайки разкази за връзката на фамилията му с индианската героиня Покахонтас и приемайки ги за клюки. Но по време на присъединяване си в предаването на PBS Finding Your Roots (Открий корените си) слухът се трансформира във факт.

" Покахонтас в действителност е 12-ата ви прабаба ", сподели му историкът Хенри Луис Гейтс-младши, който е водещ на предаването.

Седмичната телевизионна поредност изследва историята на предците на известни посетители.

В премиерния епизод на деветия сезон на предаването във вторник Гейтс съобщи, че Нортън е израснал, чувайки, че е директен потомък на Покахонтас - дъщерята на вожда Поухатан, лидер на племе от коренното население на Америка. Звездата обаче счита, че тази история е просто „ фамилна легенда “.

Докато проследявал родословието на Нортън, историкът разкрил, че 12-ият му прародител е Джон Ролф. През 1614 година индианската принцеса Покахонтас се омъжва за него.

Индианската принцеса Покахонтас в обичайно облекло по време на брака си с Джон Ролф (1614 г.)
Снимка: Getty Images


" Имате директна диря на хартия. Няма подозрение в това “, сподели Гейтс.

По думите му двамата са се оженили на 5 април 1614 година в Джеймстаун, Вирджиния, когато Уилям Шекспир е бил към момента жив. Покахонтас умира няколко години по-късно - през март 1617 година в Англия, а колонистът Джон Ролф умира към март 1622 година

Според книгата от 2007 година " Истинската история на Покахонтас " тя към този момент е била омъжена за индиански боец на име Кокум и е имала дете от него, преди да бъде отвлечена и да се омъжи за Джон Ролф. Според Националния музей на американските индианци част от института " Смитсониън " книгата съдържа писмени исторически документи в поддръжка на тези събития.

Едуард Нортън, който се интересува от история и е изучавал личното си потекло, изглеждаше същински шокиран. Родствената връзка на 53-годишния артист с Покахонтас не беше единствената изненадваща вест за фамилията му, разкрита по време на епизода. Историкът сподели още, че предците на Нортън са имали плебеи.

Неговият трети прародител е държал в иго седем души, в това число 55-годишен мъж, 37-годишна жена и пет девойки на възраст 10, 9, 8, 6 и 4 години, сподели водещият на предаването.

" Какво е възприятието да чуеш това “, обърна се Гейтс към артиста.

" Краткият отговор е, че всеки би трябвало да се усеща неловко от това “, отговори Едуард Нортън.

" Това е присъда за историята на тази страна и с нея би трябвало да се борим. Когато прочетеш „ плебей на 8 години “ просто ти се желае да умреш ", прибавя артистът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР