Актьорът Алек Болдуин твърди в съдебни документи, че договорът му

...
Актьорът Алек Болдуин твърди в съдебни документи, че договорът му
Коментари Харесай

Договорът на Алек Болдуин за Rust вероятно го пази от отговорност за фаталната стрелба

Актьорът Алек Болдуин твърди в правосъдни документи, че договорът му за кино лентата " Rust " го защищава от отговорност за съдбовната пукотевица, при която почина операторката Халина Хъчинс .

Болдуин е ответник по няколко цивилен каузи, заведени в това число и от брачна половинка на Хъчинс , която почина на снимачната площадка през октомври предходната година, когато артистът изстреля на подготовка бойни, вместо халосни патрони. Освен че играе основната роля, Болдуин е и продуцент на кино лентата.

В арбитражна уговорка против съпродуцентите, Болдуин желае да бъде приета "обща уговорка за обезщетяване " в контракта му, която съгласно юристите му го защищава от финансови искове по отношение на продукцията.

Болдуин споделя, че е сломен от случая, само че не мисли, че носи каквато и да е отговорност за него - споделили са му, че револверът Colt.45 е безвреден. Освен това той твърди, че не е дръпнал спусъка.

Властите в Санта Фе проверяват случая и към момента не са изключили опцията да издигнат обвинявания. Основен въпрос е по какъв начин на снимачната площадка са се оказали бойни патрони.

'Rust' armorer claims Alec Baldwin ignored gun safety rules before deadly shooting
— New York Post (@nypost)
В подадените документи юристите на Алек Болдуин декларират, че той е отговарял за креативната страна и не е наемал хората в екипа, които са били виновни за обезпечаването на сигурността на оръжието и спазването на процедурите.

Матю Хъчинс , брачният партньор на убитата операторка, желае Болдиун да понесе своята отговорност, тъй като той е стрелящият и е трябвало да ревизира какви са патроните.

Алек Болдуин упорства процедурните разноски и адвокатският хонорар да бъдат поети от продукцията, тъй като подобен е договорът му. Съпругът на Халина Хъчин желае "солидно " обезщетение и отхвърля съглашение.

Alec Baldwin blames the woman he killed for her own death.
— Janice Dean (@JaniceDean)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР