Актуалните носители на Купата и Суперкупата на НАЛБ ФитСпо Баскет

...
Актуалните носители на Купата и Суперкупата на НАЛБ ФитСпо Баскет
Коментари Харесай

ФитСпо Баскет съкруши ТН Машини с 14 тройки и чудесна отборна игра

Актуалните носители на Купата и Суперкупата на НАЛБ ФитСпо Баскет потвърдиха шампионските си упоритости с цялостно владичество на паркета при разгромния триумф със 105:53 (30:4, 36:9, 16:25, 23:15) над солидния отбор на ТН Машини. Победителите предложиха страхотна отборна игра, откакто приключиха с 32 асистенции в дуела, а също по този начин нанизаха 14 тройки в хода на мача и позволиха единствено 13 точки в мрежичката си за първите 20 минути от срещата.


Чрез триумфа ФитСпо Баскет продължава гонитбата с другия любимец Виваком за водачеството в дивизията, като двата отбора са с баланс 16-4 на върха. Единствено преимуществото в директните дуели дава преднина на тима на Виваком. " Машините " са седми с 10 победи и 10 загуби.

Колкото до самия дуел, един от водачите на ФитСпо - Иван Илчев, стартира разгрома с 4 следващи тройки още в началните пет минути на мача, като дружно с Любомир Недков нанизаха 24 от първите 30 точки за отбора си. Те споделиха диригентската палка с капитана Теодор Атанасов, който влезе от пейката с 15 точки във втората част, а ФитСпо към този момент можеха умерено да ликуват, въпреки и да имаше още 20 минути баскетбол - 66:13 след двете елементи.

В идната десятка доминаторите понижиха оборотите и разрешиха на съперника си да стопи дребна част от разликата, само че в четвъртия интервал още веднъж Недков и Атанасов избухнаха, с цел да трансферират кота " 100 " за тима си и да се поздравят с крайното 105:53.

Теодор Атанасов наниза 25 точки, подаде 4 асистенции и лиши 3 топки. Любомир Недков добави 24 точки, 12 битки и 6 асистенции, а Иван Илчев приключи с 23 пункта, 11 взети топки и 5 завършващи подавания. За ТН Машини Васил Христов блесна с 20 точки, 4 битки и 3 асистенции, до момента в който Борис Иванов добави 12 и 7 битки, а Делян Дамянов остана с 10 и 8.

КЛАСИРАНЕ

ПРОГРАМА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР