Актуалната епизоотична обстановка по отношение на заболеваемостта от Африканска чума

...
Актуалната епизоотична обстановка по отношение на заболеваемостта от Африканска чума
Коментари Харесай

Африканската чума по свинете на дневен ред на заседание в Берковица

Актуалната епизоотична конюнктура във връзка с заболеваемостта от Африканска чума по свинете, нови огнища в страната и в Европа бяха разисквани в Берковица.
На съвещанието участваха инж. Биляна Салтирова – контрольор „ ОС” при ОбА – Берковица, Емилия Братанова – експерт „ Земеделие” при ОбА – Берковица, доктор Янко Борисов – Общински ветеринарен доктор, Димитър Генов – Полицейски контрольор при районно управление (на МВР) – Берковица, Стоян Ангелов – секретар на Ловно-рибарско сдружение „ Сокол”, кметове и кметски наместници на обитаемоте места в общината и други
Д–р Янко Борисов обясни заповед, според която е обвързване на кметовете и кметските наместници да провеждат инспекции на територията на ръководените от тях обитаеми места за съществуване на персонални стопанства, в които се отглеждат прасета без притежателите им да са подали заявление за регистрация на стопанствата. Присъстващите бяха осведомени и за нуждата им от подпомагане за осъществяване на инспекции за съблюдаване на подписаната от притежателите декларация за ненаселване на стопанствата със прасета за период от 1 година в 5 обитаеми места - Боровци, Замфирово, Балювица, Бистрилица и Гаганица. В горепосочените обитаеми места притежатели на обекти, в които се отглеждаха свине, получиха финансова помощ от 300 лева за разчистване и стерилизация. Уточнено бе, че инспекция ще се прави на всички стопанства, получили финансова поддръжка.
Обсъдени бяха и ограниченията за биосигурност във всички свиневъдни обекти, биосигурност по време на лов, условия за напредване и превозване на прасета, наказания при нерегламентирано развъждане на прасета в стопанства вид „ заден двор”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР