Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа

...
Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа
Коментари Харесай

Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света

Актуална информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Турция - Преминаването на турско-българската граница пешком от турска страна към сегашния миг е допустимо само през ГКПП- Дерекьой - Малко Търново. При другите два пункта Капъкуле - Капитан Андреево и Хамзабейли - Лесово е в действие възбрана за прекосяване на пешеходци.

Българските жители, искащи да преминат турско-българската границата пешком, следва да се насочат към град Къркларели, откъдето да употребяват наличния градски превоз или таксита за трансфер до ГКПП- Дерекьой.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1665
Министерство на външните работи с настояща информация за ограничения и ограничавания на напредването в Северна и Южна Америка

Гърция – С решение на държавното управление се затварят безусловно всички хотели в страната, считано от среднощ на 22 против 23 март 2020 година До момента възбрана за работа имаше за сезонните хотели тези за настаняване на младежи. Срокът на деяние на ограничаването е до 30 април 2020 година Ще останат отворени по един хотел във всеки регионален град и по три хотела в Атина и Солун. Изключение е направено за хотелите, в които са настанени чиновници на реда от Гърция и на Европейски Съюз в окръг Тракия и на островите.

В Атина се понижава придвижването на метрото като се разрежда графика за придвижване на мотрисите. Спира се напълно придвижването на метрото през нощта.

Прекратен е всевъзможен пътнически превоз към и от Италия, като се изключи превоза на артикули и товари. В товарните МПС се позволява да пътуват водач и до един компаньон – втори водач или представител на компанията, чиято благосъстоятелност е камиона, за което следва да разполага със съответния документ. Няма ограничаване във връзка с тонажа на товарното МПС. Прекратен е въздушният превоз от и до Испания.

Във връзка с наложената мярка идващите от чужбина в Гърция да се подлагат на наложителна 14 дневна домашна карантина се вкарва и наложително попълване на информативен формуляр за идващите със аероплан. Във формуляра ще се показват данни за полета (име на самолетната компания, осъществяваща полета; номер на полета; номер на мястото в самолета; дата на пристигане; имената на пътника; пол; данни за контакт - мобилен, стационарен телефон, e-mail; непрекъснат и сегашен адрес; адрес на мястото, където идващият ще прекара карантинния период).

На идващите се дава брошура с инструкции за дейностите и разпоредбите, които би трябвало да подхващат и съблюдават в идващите 14 дни на наложителна карантина.
На място и за всеки пасажер настрана се преценя съгласно дестинацията и националността му дали да бъде подложен под наложителна 14-дневна карантина.

Летище Атина: За момента няма възбрана за директно преминаващи пасажери и карго полети. На място и за всеки пасажер настрана се преценя съгласно дестинацията и националността му дали да бъде подложен под наложителна 14-дневна карантина.

Пристанище ПАТРА: По информация на пристанищните управляващи в Патра се ползва възбрана за прекосяване от и за Италия на леки коли и пасажери, без значение дали са пренос, дали са от страни-членки на Европейски Съюз и/или Шенген. От и за Италия се пропущат единствено товарни камиони с по един водач, без спомагателни водачи или различен личен състав.

Пристанище ИГУМЕНИЦА: По информация на пристанищните управляващи в Игуменица се ползва възбрана за прекосяване от и за Италия на леки коли и пасажери, без значение дали са пренос, дали са от страни-членки на Европейски Съюз и/или Шенген. От и за Италия се пропущат единствено товарни камиони с по един водач, без спомагателни водачи или различен личен състав.

Пристанище ПИРЕЯ: Пропускат се товари. За пасажерите важат рестрикциите, свързани със възбраната за акостиране в Гърция на круизни кораби и яхти.

Граничен контролно-пропусквателен пункт ПРОМАХОН: Засега няма рестрикции.

Актуална информация за трафика на граничните пунктове

Граничен контролно-пропусквателен пункт МАКАЗА: Засега няма рестрикции, пасажери и товари се пропущат. Преминаващите за работа или дълготрайно престояване биват осведомени за 14-дневната карантина.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден-Ексохи: Засега няма рестрикции, пасажери и товари се пропущат.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Златоград-Термес: Засега няма рестрикции, пасажери и товари се пропущат.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Ивайловград-Кипринос: Засега няма рестрикции, пасажери и товари се пропущат.

Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Петко Войвода – Орменион: Разрешава се прекосяването на лица за постигане до местоработата им; тежкотоварни МПС минават без ограничения; не се позволяват туристически рейсове.

Сърбия – От 20 март са затворени всички Граничен контролно-пропусквателен пункт за влизане в Сърбия за пътен, железопътен и речен превоз за всички жители (изключение ще се прави за китайските жители - лекари и експерти, поканени да оказват помощ на Сърбия). На територията на страната ще могат да влизат единствено товарни МПС. От 20 март престава да се движи и междуградският автобусен превоз.

Преустановяват се всички интернационалните пътнически и железопътни транспорти. От 19 март са затворени за пътнически полети летище „ Никола Тесла " в Белград и летище „ Константин Велики " в Ниш. Летището в Белград остава отворено за филантропични полети и карго транспорти. Въздушното пространство на Сърбия остава отворено за прехвръкване.

По отношение на речните направления, в Сърбия са затворени Граничен контролно-пропусквателен пункт Прахово и Граничен контролно-пропусквателен пункт Велико Градище. Затворени са вътрешно Граничен контролно-пропусквателен пункт Белград, Граничен контролно-пропусквателен пункт Нови Сад и Граничен контролно-пропусквателен пункт Апатин (към Хърватия), Граничен контролно-пропусквателен пункт Канижа (към Унгария), Граничен контролно-пропусквателен пункт Голубац, Граничен контролно-пропусквателен пункт Дони Милановац, Граничен контролно-пропусквателен пункт Текия и Граничен контролно-пропусквателен пункт Кладово (към Румъния), Граничен контролно-пропусквателен пункт Перучац (към Босна и Херцеговина).

Няма въведени ограничавания за излизане от страната.

Германия – Германското министерство на вътрешните работи осведоми, че считано от 20 март 2020 година Германия лимитира Граничен контролно-пропусквателен пункт на сухопътната граница, през които може да се влезе в страната от Франция, Швейцария, Австрия, Люксембург и Дания. Списъкът на Граничен контролно-пропусквателен пункт е наличен на линка https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/pressemitteilungen/DE/2020/03/festlegung-grenzuebergangsstellen.html.

Ограничения за пътуващите от Германия са въведени от 24 страни. Справки могат да бъдат правени в раздела „ Informationen für Reisende “ на страницата на Федералното министерство на външните работи: https://www.auswaertiges-amt.de/de/.

Полша - В рамките на оповестеното състояние „ епидемиологична опасност “ контролът по всички граници на Полша е възобновен за период от 10 дни с опция за удължение на периода с още 20 или 30 дни. Посочени са съответни Граничен контролно-пропусквателен пункт за прекосяване на границата. На сухопътната граница са посочени 37 Граничен контролно-пропусквателен пункт: на границата с Чехия - 15, със Словакия – 5, с Германия - 15, с Литва - 2. Граничният надзор ще се реализира и в 4 морски пристанища и 17 летища. Пълният лист може да бъде открит а следния адрес: http://www.dziennikustaw.gov.pl/D2020000043401.pdf

Полша започва чартърната стратегия „ Полет към дома “ и за жители на държави-членки на Европейски Съюз

Азербайджан - Всички сухопътни граници са затворени за прекосяване на чужденци и леки коли. За влизане се пропущат единствено азербайджански жители. Границата с Иран е затворена до края на март, границата с Грузия е затворена до 24 март, границата с Турция при Нахичеван е затворена, границата с Русия е затворена. Товарните коли се пропущат, като минават наложителна стерилизация.

Спряна е фериботната връзка Баку - Туркменбаши. Преустановени са полетите от Баку до редица дестинации, измежду които до Китай, Иран, Турция, Грузия, Париж, Берлин, Нур Султан, Актау, Алмаати, Узбекистан, Украйна, ОАЕ, Катар, Унгария, Русия. Спрени са железопътните връзки с Русия.

Страната със аероплан все още може да бъде напусната само от интернационалното летище „ Гайдар Алиев” към:
1. Баку-Лондон;
2. Баку-Ню Йорк- стопира от 24 март.
Азербайджанските държавни авиолинии „ АЗАЛ “ към момента реализират чартърни полети до Москва и Санкт Петербург за прибиране на азербайджански жители.

Съединени американски щати – От 20 март окръг Лос Анджелис е подложен под карантина заради разпространяване на COVID-19. Жителите няма да имат право да излизат от домовете си с изключение на за посещаване на доктор, аптека и набиране на продоволствия.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1665  Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете Румънското здравно министерство: Идеално ще е 8-10 седмици да сме си по домовете  УМБАЛ-Бургас вкара УМБАЛ-Бургас вкара " рандеву " по вайбър за родителите на недоносените бебета  Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията Белгия регистрира най-високия брой жертви на COVID-19 от началото на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР