Актуализацията на бюджета да се обсъди аргументирано от коалиционните партньори,

...
Актуализацията на бюджета да се обсъди аргументирано от коалиционните партньори,
Коментари Харесай

Христо Иванов зове: Нека да обсъждаме бюджета без емоции

Актуализацията на бюджета да се разиска аргументирано от съдружните сътрудници, а не прочувствено. За това прикани съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Говорим си с всички почтително и умерено. Не мисля, че би трябвало да разясняваме прочувствени положения, сподели Иванов пред публицисти във връзка напускането на министрите от Има Такъв Народ на утринното съвещание на Министерския съвет, на което се обсъждаше актуализацията на бюджета. Той изрази вяра, че въпреки всичко тя ще бъде импортирана до тази вечер.

Трябва да се разиска съществено по какъв начин да финансираме ограниченията и да ги създадем устойчиви - това, че ще намерим пари еднократно да финансираме тази година 60-те лв. на пенсионерите, би трябвало да имаме модел, с който да го вършим и следващата година, уточни той.

Трябва да носим отговорност, тъй като сме длъжни да осигурим на тази страна положително ръководство. Нека запазим успокоение и професионализъм и да се концентрираме върху търсенето на решения с по-малко страсти и повече причини, прикани той сътрудниците си.

На въпрос остава ли аленият байрак, който Демократична България подвигна на обединението преди месец, сподели: Не сме удовлетворени, само че желаеме да решим проблемите с разговор. Беше взето решение да се изготви платформа на обединението. Ще участваме в него, без да тропаме по масата и да напущаме залата.

Според него има опция актуализацията да се трансформира в препъни камък за обединението.

Има доста проблеми. Все отново би трябвало да си даваме сметка че странага е в една от най-сложните обстановки, които помни нашето потомство. Проектът за актуализация беше обсъждан на няколко срещи, евентуално незадоволително и остават още неща, само че не мисля, че би трябвало да драматизираме, а да оставим плана да влезе в Народното събрание и да го почистим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР