Актуализация в бюджета на ЕС прие Европейският съвет. Преструктурирането на

...
Актуализация в бюджета на ЕС прие Европейският съвет. Преструктурирането на
Коментари Харесай

Коронавирусът принуди Европейският съвет да актуализира бюджета на ЕС

Актуализация в бюджета на Европейски Съюз одобри Европейският съвет. Преструктурирането на средствата се постановат поради битката с ковид. Решението визира съвсем цялата оставаща сума от тазгодишния бюджет и следва да бъде утвърдено от Европейския парламент, написа " 24 часа ".
Бюджетните заеми за поети отговорности са увеличени общо с 3,57 милиарда евро и възлизат на 172,2 милиарда евро. Бюджетните заеми за заплащания са увеличени с 1,6 милиарда евро и доближават общо 155,2 милиарда евро.
Предвижда се увеличение на бюджетните заеми за поети отговорности с 567 млн. евро, а на бюджетните заеми за заплащания със 77 млн. евро. Общо 115 млн. евро са планувани за съфинансиране на ограничения за справяне с епидемията. Това включва подкрепяне на страните от Европейски Съюз да върнат жителите си от чужбина. Още 3,6 млн. евро са планувани за подсилване на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC).
Допълнителни 3 милиарда евро под формата на бюджетни заеми за поети отговорности и 1,53 милиарда евро под формата на бюджетни заеми за заплащания за битка с епидемията се плануват също в утвърдените промени. Общо 2,7 милиарда евро ще бъдат употребявани за финансиране на даването на незабавна здравна помощ, за обезпечаване на ресурс от здравно съоръжение, за създаване на полеви лечебни заведения и за транспортиране на заболели сред разнообразни страни.
Тези дейности ще бъдат реализирани по схемата за посрещане на незабавни потребности в Европейски Съюз, основана за справяне с притока от мигранти. Съветът е одобрил разширението на обсега на основаната през 2016 година скица.
В актуализацията са планувани средства за Гърция, поради мигрантския напън, и за Албания - за възобновяване от земетресението от края на ноември предходната година.
Общо 350 млн. евро ще бъдат предоставени на Гърция поради мигрантите. Средствата ще се употребяват за създаване на приемна инфраструктура, за подсилване на системите и процедурите за даване на леговище. За отбраната на външните граници на Гърция и на България се плануват 50 милиона евро.
Сто милиона евро са планувани за подкрепяне на възобновяване в Албания след земетресението от 26 ноември предходната година. Други незначителни промени са импортирани за бюджета на Европейската прокуратура, Европейската счете палата и службата на омбудсмана на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР