Акцията в нощен клуб Bushido беше в рамките на закона,

...
Акцията в нощен клуб Bushido беше в рамките на закона,
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Пловдив: Не са събличани всички в дискотеката, само някои

Акцията в нощен клуб " " Bushido " беше в границите на закона, съобщи шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов през днешния ден, малко откакто от Асоциацията на заведенията желаеха оставки в Министерство на вътрешните работи.

Според комисар Костадинов полицията не е надвишила пълномощията си при нахлуването в клуба. Той обаче се застрахова, че крайната дума ще има инспекцията по случая. Преди тъкмо 9 дни шефът на пловдивската полиция се вживя в ролята на нещо като мутра от 90-те. Тогава преди мача Ботев-Левски на новия стадион " Христо Ботев ", той нападателно обкръжи с още свои подчинени публицист и му насочи закани на висок звук. Всичко това се случи край стена, а индивидът беше безусловно опасан от униформени, единствено тъй като малко преди този момент си разреши културно да попита силовия министър Иван Демерджиев за какво прикрива и замазва следите на органи на реда, които си разрешават да бият почтени хора, какъвто бе казусът опреди месеци в Плевен, когато служители на реда, които не бяха на промяна биха на почивки младо момче до момента в който изпадне в безсъзнание. Изнервен от разумните въпроси Демерджиев побесня и си разреши като гамен, а не глава на институцията Министерство на вътрешните работи, да долепи чело в чело журналистът. После ядосаният министър и вицепремиер си разреши да праща униформени, които да респектират представителя на четвъртата власт. Начело на " бригадата " бе точно Васил Костадинов, който вилня и се държа мутренски, употребявайки закани и обиди. Демерджиев даже се върна и персонално се опита да потърси отначало разпра с журналиста, само че очевидците в близост извадиха телефони и това го възпря. Накрая журналистът бе отведен с патрулка към близко РПУ, въпреки и не задържан. Така му бе попречено да извърши служебните си отговорности на срещата, които бе изпратен да извършва под предлог, е персоналната му карта е с нарушена целокупност и е нужно да му се сформира акт. Случката е показателна и по тази причина думите на шефа на пловдивската полиция е хубаво да не се взимат отсега нататък за чиста монета, имайки поради на какво е кадърен, даже на обществени места като игрища.

А ето го неговото пояснение на случая с тарашената дискотека:

" Начинът на дейности при инспекция е основан на усещанията на ръководителя на място, тактиката и метода също. Всички останали дейности, дали съм удовлетворен или неудовлетворен от резултатите, няма да разясня. Дори и с цената на известно нарушаване във връзка с възприемането на дейностите, съм податлив да мисля, че в тези обекти следва да се работи целеустремено. Не сме срещнали никаква поддръжка от притежател на подобен клуб досега във връзка с използването на дрога. Ще открием ли топлата вода като кажем, че там се използват опиати? ", запита комисар Васил Костадинов.

" Това, което ми рапортуваха за акцията в заведението на 6 май е, че за регулиране на клиентите са били обособени четири пространства – две за мъже, две за дами. Появиха се изявления, че са карани хора да се събличат и да заемат странни пози. Имало е такива ограничения по отношение на съответни лица, във връзка с които има данни за владеене на опиати, само че не към всички ", разяснява шефът на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи.
" Установени са 14 малолетни лица, които са били с декларация за компаньон. В две от лицата в заведението са открити наркотични субстанции. В едно от сепаретата е открито прахообразно вещество. Образувани са три производства по случая. "

" На едно от девойки от личния състав са й поставени белезници, тъй като се е пробвала да скъса протокол, направен по съответния ред от служител на реда. С този протокол се изземва наркотичното вещество от арестуваното лице. "

" Публична загадка е, че в тези заведения се пуши всеобщо трева, участват и малолетни лица. Нека не забравяме, че ние сме и родители ", акцентира полицейският началник.

" За страдание ние не сме получавали сигнали от личния състав на заведението за такива нарушавания. Заради това методът на тази профилирана интервенция беше подобен. В взаимозависимост от размера и потенциала на заведението се подхваща друга тактичност. ", изясни Васил Костадинов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР