Акцията е част от специализирани проверки за контрол на скоростта

...
Акцията е част от специализирани проверки за контрол на скоростта
Коментари Харесай

Пътните полицаи ще проверяват шофьорите за застраховка Гражданска отговорност

Акцията е част от профилирани инспекции за надзор на скоростта

От през днешния ден до 12 август пътни служители на реда ще вършат ударни инспекции на водачите за годна наложителна застраховка " Гражданска отговорност ”. Мярката е част от национална профилирана интервенция за надзор на оптималната скорост на пътя, оповестяват от Главна дирекция " Национална полиция ”. Акцията се организира на територията на всички европейски страни членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция- TISPOL.

Росен Рапчев от Националната полиция сподели за БНР, че по пътищата към морските курорти и граничните пунктове ще бъдат инспектирани както леки коли, по този начин и рейсове и камиони. Проверките ще бъдат по главните посоки за курортите, летните курорти, пътят към Гърция, Видин, Русе и Маказа. " Контролът на скоростта се реализира с автоматизирани механически средства и тези механически средства не се постанова водачите да се стопират на място. За задачата се издава електронен фиш и на всеки един извършител ще бъде публикуван електронен фиш. За нарушителите, които нарушават над 50 километра в обитаемо място, ще се извикват в поделенията на Министерство на вътрешните работи и ще им се сформират актове за административно нарушаване и ще им се лишава свидетелството за период от три месеца ".

Нарушенията, свързани с превишаване на позволената скорост за придвижване, се регистрират като постоянно срещано нарушаване във всички европейски страни и са приети като най-сериозната причина за възникването на тежки пътно-транспортни катастрофи и гибел по пътищата в Европа.
Статистиката сочи, че през 2017 година в България превишената и несъобразена скорост продължава да е заема максимален дял в пътно-транспортните произшествия по виновност на водачите. По този индикатор данните за страната са над междинното равнище спрямо държавите-членки на Европейския съюз.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР