Акция Зима продължава. Само за 10 дни глобите на пътя

...
Акция Зима продължава. Само за 10 дни глобите на пътя
Коментари Харесай

Ето колко струва подготовката на колите за движение през зимата?

Акция " Зима " продължава. Само за 10 дни санкциите на пътя са съвсем 27 000. От идната седмица наказания ще има и за тези, които не са с подобаващи за сезона гуми.

Зимата е на прага ни, а КАТ продължава с всеобщите инспекции дали сме готови за сезона. Смяната на гумите единствено обаче не е задоволителна. Това е единствено част от зимния режим на автомобила. Какво още би трябвало да създадем и какъв брой ще ни коства?

Подготовката на охладителната система, със промяната на антифриз е сред 50 и 80 лева, а концентрацията му би трябвало да дава отговор на минималните температури у нас. Цветът на антифриза също е от голяма важност.

„ Не е желателно, когато заводът производител предлага антифриза да е наследник, да сложим червен и надлежно би трябвало да се заобикаля смесването цветово на антифриза “, изясни механикът Димитър Стоилков пред бТВ.

Често подценяван фактор е течността за чистачки. Тя ще ни коства сред 10 и 20 лева и също би трябвало да е съобразена с ниските температури, с цел да не замръзва.

„ При новите коли, когато са с ксенон система, имат пръскалки и на фаровете е желателно да се купува по-хубава течност, тъй като другояче елементарната течност матира фаровете “, добави Димитър.

Желателно е да създадем проверка и на спирачната система: накладки, дискове, спирачни маркучи, тъй като това е най-важното в един автомобил, както и гумите, за които всички се досещаме, когато падне сняг.

Смяната на най-масовите - 15 или 16 цола, ще е сред 50 и 60 лева В закона не се прецизира дали гумата би трябвало да бъде зимна, само че би трябвало да бъде с грайфер - над 4 мм.

Ако гумите ни са износени, повече от разрешеното, сред 15 ноември и 1 март - санкцията е 50 лева.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР