Акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията в Костенец.

...
Акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията в Костенец.
Коментари Харесай

Кметът на Костенец е разследван заради обществени поръчки

Акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията в Костенец. Разследват кмета на града Радостин Радев, за корупция.

Кметът Радостин Радев е разследван за корупционни дейности, свързани с публични поръчки.

Рано тази заран той е задържан в дома си. С него е задържан още един човек - прочут предприемач.

Около 12,30 ч. кметът Радев беше доведен в общината, където е разпитван. Разпитват се и чиновници на общината. Очаква се всеки миг кметът да бъде изведен от постройката.

Цял ден общината е затворена за жители.

Радостин Радев има 12-годишен стаж в частния бранш, 8 години е бил общински консултант. Вече втори мандат е кмет на Костенец с поддръжката на Българска социалистическа партия.

От прокуратурата прецизираха, че кметът е арестуван за 24 часа дружно със притежател и шеф на комерсиално сдружение по досъдебно произвеждане на Специализираната прокуратура, формирано при започване на юни тази година.

Повод за следствието е сигнал на консултант от Общинския съвет в Костенец. В качеството си на длъжностно лице кметът му заречен подарък – парична сума, с цел да гласоподава по избран метод на сесия на Общинския съвет.

Действията по следствието на Специализираната прокуратура, реализирани със съдействието на КПКОНПИ и Столична дирекция на вътрешните работи, не престават както в град Костенец, по този начин в София и селища в област Стара Загора.
 Разследват кмета на Костенец за корупция Разследват кмета на Костенец за корупция
Специализираната прокуратура, със съдействието на Антикорупционната комисия и Столична дирекция на вътрешните работи, прави следствие на корупционни дейности на кмета на град Кост...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР