Акция на полицията и прокуратурата в белодробната болница в Благоевград.

...
Акция на полицията и прокуратурата в белодробната болница в Благоевград.
Коментари Харесай

Полицията и прокуратурата влязоха в белодробната болница в Благоевград

Акция на полицията и прокуратурата в белодробната болница в Благоевград. С претекст да не се попречи на следствието, проверяващите отхвърлиха да разясняват повода за провеждането ѝ. По непотвърдена информация инспекцията е поради систематични нарушавания в болничното заведение, за които доктор е подал сигнал до няколко институции.

Според доктор Екатерина Чимева в белодробната болница в Благоевград се правят редица нарушавания. По думите ѝ шефът доктор Петър Георгиев постоянно приема пациенти с направление номер 3, а парите от проучванията непозволено прибира за себе си.

Д-р Чимева твърди, че по клинична пътека се одобряват хора, които действително не се лекуват в диспансера.

" Преснимат се персоналните карти, болните се одобряват, пускат им се някакви проучвания, подправени, и те не лежат 7 дни, а по-късно им се издават болнични листове ", съобщи доктор Екатерина Тенекеджиева-Чимева.

След сигнал на доктор Чимева болничното заведение към този момент е тествана и от Агенцията по медицински надзор, а нарушавания не са открити.

" Проверка е била назначена и от Инспекцията по труда, които също установяват, че не са открити нарушавания ", добави Гергана Муртова, заместник-председател на Общинския съвет в Благоевград.

Управителят на болничното заведение доктор Петър Георгиев отхвърли да разяснява акцията на полицията и прокуратурата. Той управлява здравното заведение от 5 години и до момента не е имало тъжби против него.



Репортери: Антония Сукалинска и Йорданка Бакалска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР