Акция на пловдивската полиция тече от сутринта на Руския пазар

...
Акция на пловдивската полиция тече от сутринта на Руския пазар
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: Пловдивските ченгета тарашат Руския пазар и Столипиново!

Акция на пловдивската полиция тече от сутринта на Руския пазар в града под тепетата и в ромския квартал „ Столипново, научи БЛИЦ от свои източници. Акцията е за нерегламентирани и безакцизни артикули.

Претърсени са сума ти сергии и пространства, тествани са доста хора. Заловени са безакцизни цигари и огромно количество нарязан тютюн. Незаконните търговци са настръхнали против следващата полицейска интервенция, изпокрили са се в миша дупка, оповестиха още хора от „ Столипиново “.

Междувременно от полицията оповестиха, че домашна работилница за обработка на тютюн са разкрили криминалисти на Шесто районно управление (на МВР) в пловдивския квартал „ Столипиново “.

За период до 24 часа са арестувани шестима души, занимавали се с противозаконната активност. В хода на профилирана интервенция за секване на контрабандата с акцизни артикули през вчерашния ден униформените направили инспекция в къщата на 65-годишна локална жителка. На адреса й, в миг на обезжилване на тютюневи листа, били заварени и други две дами и трима мъже на възраст сред 34 и 57 години.

При последвалото претършуване са иззети 100 кг ситно нарязан тютюн, 350 кг листна маса, електронна везна и детайли от машина за обработка на стоката. По случая е почнало бързо произвеждане по член 234 от Наказателен кодекс. Предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР