Акция на ИАРА. Снимка: Искра.бг Служители на Изпълнителната агенция по рибарство

...
Акция на ИАРА. Снимка: Искра.бг
Служители на Изпълнителната агенция по рибарство
Коментари Харесай

Служители на ИАРА с пореден удар срещу нарушителите в Бургаско – какво откриха инспекторите?

Акция на ИАРА. Снимка: Искра.бг

Служители на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ направиха няколко инспекции във водоеми в Бургас и региона през днешния ден .

В езерото „ Вая “ са били открити девет броя хрилни мрежи . Те са били сложени в работно състояние. Мрежите са с обща дължина 450 метра . В тях е имало уловена риба от типа шаран – към 20 кг. Те са били върнати назад във водите на езерото „ Вая “.

В мрежите са били уловени и към 10 кг риба от типа сребриста каракуда (таранка). Те също са били върнати назад във водата.

Служители на ИАРА са създали инспекция и на река Русокастренско . В региона на село Константиново са открили лице, което е правило любителски лов на риба с два броя въдици. Уловена риба не е била открита. Лицето не е имало годен билет за любителски лов на риба. Поради това му е бил формиран акт за лов на риба по време на възбрана и акт за това, че не има годен билет за любителски лов на риба.

Проверки са били осъществени и в язовир „ Мандра “ в Бургас . От него са били изкарани 16 броя мрежи с обща дължина 800 метра . В тях е имало уловени към 100 кг шаран , които са били върнати назад във водата. Имало е и таранка, и платика. Тя ще бъде дарена на Зоопарка в първия работен ден от новата седмица. 

В мрежите са били уловени и три костенурки , които са били върнати във водата. Един пеликан също се е закачил за мрежите.

Той е бил освободен .

Акция на ИАРА. Снимка: Искра.бг

В мрежите се е хванал и сом, който е бил към 30 кг, само че той е съумял да ги скъса и се е освободил самичък. Имало е още двама сома , с общо тегло към 6 кг, които са били върнати назад във водата. 

Така макар почивните дни чиновниците на ИАРА не престават да извършват съзнателно своите отговорности и да се борят против противозаконните дейности на разнообразни лица. Инспекциите няма да спрат. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР