Акция Кръводари и пример бъди!“ организират за Деня на будителите

...
Акция Кръводари и пример бъди!“ организират за Деня на будителите
Коментари Харесай

Акция „Кръводари и пример бъди!“ за Деня на будителите в Бургас

Акция „ Кръводари и образец бъди! “ провеждат за Деня на будителите в Бургас. Тя ще се организира в три следващи дни – 1, 2 и 3 ноември, като всеки искащ може да съобщи авансово дата и час с попълването на този формуляр: https://s.shopeee.com/Ol0N. Инициативата се провежда взаимно от Община Бургас, УМБАЛ Бургас и Асоциацията на студентите по медицина в България – Бургас (АСМБ-Бургас) и цели поощряване на кръводаряването, повишение ангажираността на обществото и привличане на нови кръводарители, оповестяват от болничното заведение.

Всички консумативи, употребявани по време на кръводаряването, са самостоятелни, стерилни и за еднократна приложимост. Важно е да се означи, че кръводарителите би трябвало да са нахранени и добре хидратирани, тогава даряването протича по-лесно. Освен, че оказва помощ за спасяването на човешки живот, кръводаряването носи изгоди и за здравето на кръводарителя – покачва имунитета, защищава от избрани болести, води до регулярно възобновяване на кръвта. Дарителите получават и два дни заплатен отпуск.

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. Въпреки наклонността донорите в Бургас да се усилват, пораства броят на интервенциите в района, както и потребността и от кръв и кръвни артикули. Тази потребност може да бъде задоволена единствено с регулярно даряване, означават от лечебното заведение.

В Бургас кръводаряването се реализира в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас, което се намира на гърба на Първа поликлиника (ДКЦ 1).
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР