Акция Жълти стотинки – деца помагат на деца“ отново гостува

...
Акция Жълти стотинки – деца помагат на деца“ отново гостува
Коментари Харесай

Акция „Жълти стотинки – деца помагат на деца“ е днес във Варна

Акция „ Жълти стотинки – деца оказват помощ на деца “ още веднъж гостува във Варна, научи Moreto.net. Домакин ма самодейността, която ще се организира през днешния ден, е Гранд Мол. На място ще можете да предадете събраните от вас монети, да се запознаете с лицата зад идеята във Варна, да научите повече за събраните средства и къде отиват те, както и да се сдобиете с информация по какъв начин и можете да вземете присъединяване.

Всеки участник в акцията ще получи публични грамоти и до момента в който предавате вашите стотинки ще имате опция да се зарадвате с домашно направени сладка от доброволци и да взе участие в мини работилничка.

Организаторите молят събраните стотинки да бъдат разграничени.

Основната цел на самодейността е деца да оказват помощ на деца. Събраните средства се влагат в закупуване на здравна инсталация за детски отделения в цялата страна. Тази година обект на положителното дело са лечебни структури в Стара Загора. Вече са събрани нужните средства за два кувьоза. Сега тече набирането на сума за закупуването на мобилен ехограф за потребностите на Клиниката по детска хирургия.

Акцията „ Жълти стотинки-деца оказват помощ на деца “ се осъществя от 2008 година насам. Участник в акцията може да стане всеки без значение от възрастта. Вниманието обаче е ориентирано към включването на най-малките. Идеята е съществена движеща мощ да бъдат децата, които да дарят, с цел да могат връстниците им да получат нужната качествена здравна грижа.

Механизмът е напълно елементарен. Всяко дете събира вкъщи си през цялата година дребни жълти монети. С позволение на родителите си ги предава еднократно за пазаруване на играчки за децата в лечебни заведения и за обзавеждане на детски болнични стаи.

Най-големият подарък в акция “Жълти стотинки ” е самото присъединяване. Дори пликчето на детето да съдържа единствено една единствена монета, то е изпълнило благородната си задача. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР